Štirinožci navdušili otroke v Taboru Mojca

28.8.2014 | 10:00

Štirinožci navdušili otroke v Taboru Mojca
Štirinožci navdušili otroke v Taboru Mojca

Vsako sredo v juliju in avgustu se je v Taboru Mojca za otroke v Dolenjskih Toplicah odvijal prav poseben večer, ko so mlade udeležence tabora obiskali psi in njihovi vodniki iz Kluba ljubiteljev psov K-9 iz Novega mesta. Psi so iskali otroke, ki so se jim skrili v gozdičku, pokazali zahtevne vaje iz poslušnosti, izzvali smeh s cirkuškimi triki in navdušili z vratolomno hitrim tekom preko ovir v agilityju.

»Najbolj nas veseli, da otroci naše pse sprejmejo s takim žarom v očeh in kot nam povedo starši, še doma navdušeno pripovedujejo o našem nastopu. S tem pri mladih širimo kinološko kulturo, jih učimo empatije do živali in marsikateremu otroku pomagamo premagati strah pred psi«, je povedala Jana Graberski, inštruktorica v kinološkem društvu K-9.

Sproščen, a so do potankosti izdelan nastop psov v soju žarometov in pred 200 mladimi udeleženci tabora, ki so pasje vragolije pogosto pospremili z glasnim smehom in vzkliki, v ozadju skriva zavzeto in dolgoletno delo članov kluba K-9, ki jim delo s psi pomeni način življenja. Posebno predani so vodniki Enote reševalnih psov, ki so člani Civilne zaščite in redno sodelujejo pri iskalnih akcijah pogrešanih oseb v jugovzhodni Sloveniji. »To sredo odhajamo na letni tabor reševalnih psov v Savinjsko dolino, že septembra pa nas čaka državno ekipno tekmovanje«, je o delu kluba še dodala Jana Graberski, prva sodnica za reševalne pse iz Novega mesta.

V kinološkem društvu Klub ljubiteljev psov K-9 že vpisujejo v jesenske tečaje male šole, poslušnosti in prvič tudi agilityja, dinamičnega športa s psom. Vse lastnike mladičkov in tudi odraslih psov vabijo, da se jim pridružijo na uvodnih sestankih 29. 8. in 5. 9. 2014 ob 18. uri na vadbišču v Pogancih ali obiščejo spletno stran www.pes.si.

K. S.

Galerija

K-9 1
K-9 10
K-9 11
K-9 12
K-9 13
K-9 2
K-9 3
K-9 4
K-9 5
K-9 6
K-9 7
K-9 8
K-9 9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava