Tadej Sečen iz Zagreba s srebrom

27.8.2014 | 08:10

Tadej Sečen iz Zagreba s srebrom

2. mednarodnega Končarjevega pokala v streljanju z zračnim in malokalibrskim orožjem, ki je pretekli konec tedna potekalo na zagrebškem strelišču Vrapčanski potok, so se precej uspešno udeležili tudi trije tekmovalci iz Posavja.

Tadej Sečen iz strelskega kluba Brežice je v disciplini hitrostrelna pištola na razdalji 25 metrov s svojim najboljšim letošnjim izidom 511 krogov osvojil 2. mesto, pri čemer je nekdanjega slovenskega državnega rekorderja Andreja Brunška iz Rečice pri Laškem ugnal za vsega en krog. Pri tem velja omeniti, da je v drugi seriji, v kateri so imeli tekmovalci za streljanje v 5 tarč na voljo le 6 sekund, zadel štiri desetice in eno devetico. Skupaj torej 49 krogov od 50 možnih. Njegov klubski kolega Marko Pšeničnik je bil četrti. Pšeničnik je nehvaležno četrto mesto osvojil tudi v streljanju s standardno pištolo, kjer je bil Sečen šesti.

V tekmovanju z zračno pištolo si je Sevničanka Mojca Kolman z doseženimi 373 krogi kot zadnja priborila dodatni nastop v finalu najboljše osmerice, kjer je zatem napredovala do končnega petega mesta.

E. S.

Galerija

strelci-001
strelci-002
strelci-003

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava