Dečki KK Adria Mobil na DP kronali uspešno sezono

27.8.2014 | 08:10

Dečki KK Adria Mobil na DP kronali uspešno sezono

Najmlajši člani KK Adria Mobil so na cestnem državnem prvenstvu v Zbiljah presegli vsa pričakovanja. Zmagali so v vseh treh starostnih kategorijah in postali državni prvaki. Poleg treh zlatih so osvojili še eno srebrno in dve bronasti medalji. Uspeh dečkov je dopolnila tudi edina deklica v klubu Nika Kostanjšek, ki je zmagala pri deklicah A.

Aljaž Colnar pri dečkih C, Jan Bevc pri dečkih B in Aljaž Omrzel so novi cestni državni prvaki KK Adria mobil za leto 2014. Pridružili so se Mateju Mugeliju in Domnu Novaku, ki sta postala državna prvaka v kategoriji ELITE oziroma U23 konec junija v Gabrju. Do konca leta jih je doletela čast nositi poseben dres, katerega nosijo prvaki. Žal bodo dres nosili le do konca leta, saj drugo leto vsi prestopijo v višjo starostno kategorijo. Poleg treh zlatih medalj pri dečkih in eni pri deklicah so na stopničke za zmagovalce stopili še Martin Colnar pri dečkih A, Jan Ravbar pri dečkih B in Gal Glivar pri dečkih C.

Trener Sandi Papež je bil po dirki zelo zadovoljen z rezultati in pohvalil vse nastopajoče za borbenost in pogumno vožnjo. Dečke čaka letos še eno državno prvenstvo in sicer na kronometer, ki bo 14.septembra na Otočcu. Še prej pa vsi nastopajo na dirki Okoli Grma to soboto.

Jan Bevc: "Dirka je bila v slabem vremenu kar težka, vsi smo dobro sodelovali, zato smo koncu zmagali".

Aljaž Omrzel: "Ponosen sem, da bom lahko na naslednjih dirkah nosil majico državnega prvaka. Osvojitev majice je bila moja želja, še posebej, ker sem imel veliko smolo v Kranju na velodromu".

V Zbiljah so poleg dečkov nastopili tudi mlajši mladinci. Dirka je štela za pokal Alpe Adria. Zmagal je Žiga Jerman iz Radenske pred Mitjo Zupančičem iz Adrie Mobil.

Rezultati v priponki:

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Rezulati [.pdf] (541 kB)

Galerija

tekma-001
tekma-002
tekma-003
tekma-004
tekma-005
tekma-006
tekma-007
tekma-008
tekma-009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava