Črnfest 2014: Kralj Matjaž, otroška predstava z igralcem Urošem Potočnikom, atrij gradu Črnomelj

27.8.2014 | 18:00

27.08.2014 ob 18:00h: Kralj Matjaž, otroška predstava z igralcem Urošem Potočnikom

Na drugem večeru namenjenem otroški publiki bo igralec Uroš Potočnik najmlajše odpeljal v svet Kralja Matjaža. V predstavi postavi lik iz dobro znane bajke v novo situacijo, saj se ta iz dolge spanca prebudi v sedanjost. Skupaj s publiko bo razrešil vprašanja, ki pestijo kralja.

28.08.2014 ob 21:00h: Večer AV Lab: pogovorni večer slovenskih filmskih ustvarjalcev

Na pogovor smo povabili tri vidne slovenske filmske ustvarjalce, ki bodo z nami delili predvsem izkušnje in doživetja, ki jih mladi ustvarjalci še nimamo. Predstavili se nam bodo pisatelj, igralec, režiser in scenarist Metod Pevec, mlad slovenski režiser in scenarist Rok Biček ter kreativec, scenarist in režiser Sašo Đukič.

29.08.2014 ob 22:00h: Mephistophelian in Noctiferia

Predzadnji večer ČrnFesta 2014 je namenjen vsem metalcem in tisitm, ki se ne bojijo bolj surove glasbene prakse.

30.08.2014 ob 22:00h: Teo Collori (kitara) + DJ in Connect (HR)

Teo Collori prihaja s Primorske in je kljub svojim letom že priznan slovenski kitarist. Diplomiral na Konservatoriju za jazz v Celovcu. V duetu oziroma triu je nastopal z veliko glasbeniki, trenutno pa je član glasbene skupine Eskobars. Igra jazz standarde na sodoben način, pa tudi lastne stilsko neopredeljive kompozicije. Na Črnfestu se nam bo predstavil skupaj z domačim didžejemAlexiossom, s katerim bosta poskušala najti harmonijo med elektronsko glasbo in zvokom kitare.

Za njima bo na vrsti hrvaška hip hop skupina Connect, ki obstaja že od leta 1999. Skupino sestavljajo 4 fantje, ki so izdali že 3 albume, med katerimi je najbolj znan 3JUMF iz leta 2011. Iz tega albuma je tudi skladba Dalmatinka, ki so jo ustvarili skupaj z Jeleno Rozgo in s katero jim je uspel največji prodor na sceno. Poleg te pesmi pa so nekateri njihovi najbolj znani hiti še Suhi, Totalno to, Prijateljska ljubav