DL: Trio Triola - Dekleta povezala ljubezen do petja

25.8.2014 | 11:00

Triola: Tjaša in Anka Jerše ter Tadeja Udovč (Foto: T. J. G.)

Triola: Tjaša in Anka Jerše ter Tadeja Udovč (Foto: T. J. G.)

Ko so se zaradi prepevanja združila tri dekleta Anka, Tadeja in Tjaša, so si nadele zgovorno ime Triola. »To je glasbeni simbol, kjer so tri note povezane, kot smo članice v glasbenem življenju povezane v harmoniji,« pravi Tadeja Krnc.

Vokalna skupina Triola prihaja iz Boštanja pri Sevnici. Tjaša Jerše poje prvi sopran, Anka Jerše drugi sopran, Tadeja Krnc pa alt. Prepevajo različne zvrsti: od ljudskih, umetnih, zabavnih, dalmatinskih do narodno-zabavnih skladb. Nekatere skladbe na kitari spremlja Tjaša, članica skupine.

Ideja za ustanovitev skupine se je porodila kar ob praznovanju Ankinega rojstnega dne januarja lani. »Skupaj smo čisto spontano zapele in zazvenele v triu. To je slišal človek z velikim srcem, ki nas je popeljal na novo glasbeno pot. Še zdaj smo mu hvaležne, saj nas je kmalu povabil na prvi nastop, ki je obrodil veliko sadov,« se spominja Tadeja. To je bil njen življenjski partner, ki je dekleta povabil v Velike Lašče, kjer so prepevale na slikarski razstavi. Nastop je obrodil nove sadove, saj so prejele veliko povabil. Prepevajo na porokah, rojstnih dnevih, obletnicah in prireditvah društev, gostujejo na povabilo zborov in ob drugih priložnostih, ki jih kar ne zmanjka.

»Trenutno sodelujemo s citrarko Tanjo Zajc Zupan, s katero smo posnele že prvo skladbo, z njo pa se bomo predstavile tudi v priljubljenih oddajah. Trenutno vso pozornost namenjamo pripravi na nastop v oddaji Slovenski pozdrav, ki jo vodi pevec Modrijanov Blaž Švab, kmalu pa bomo imele tudi skupni koncert s Tanjo Zajc Zupan in tam predstavile pester repertoar,« našteva Tadeja, ki izhaja iz glasbene družine, oče je zborovodja, v preteklosti trem pevskim zborom, pri njih pa se je vedno pelo, tudi ob harmoniki. Obiskovala je Pedagoško fakulteto in se tam urila v glasbenih svetovih, je pa tudi članica Vokalne skupine Coronke, kjer prepeva že več kot 20 let. »Izkušnje na odru sem pridobivala ravno v tej skupini, saj smo ustvarile veliko uglednih projektov, koncertov in se preizkusile tudi v igranju. Na vsej tej poti sem spoznala veliko glasbenih prijateljev. Tako je tudi zdaj, ko prepevam v skupini Triola,« pravi.

Tjaša Jerše je najmlajša članica in je prepevala že kot majhna deklica, saj je s svojo mamico Anko obiskovala vaje pevskega zbora. Končala je glasbeno šolo, kjer je obiskovala solo petje. Prepeva v cerkvenem zboru župnije Boštanj, njena mama Anka pa prav tako z glasbo živi že od rojstva, saj se je v njeni domači hiši vedno prepevalo, pela je tudi v različnih mešanih zborih.

Članice tria najraje pojejo slovenske pesmi in v dobrem letu skupnega prepevanja so se že oblikovale v prepoznavno vokalno skupino, saj vse tri rade ustvarjajo, predvsem pa pojejo z dušo in srcem.

Članek je bil objavljen v 18. številki Dolenjskega lista, 30. aprila 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava