Poletna šola društva Čarunalnik: Dnevi programiranja, Šolski center Novo mesto

25.8.2014 | 09:00

(delavnice za starostne skupine od 9 do 15 let)

Če želiš PROGRAMIRATI in se ZABAVATI, pridi na našo poletno šolo!

Ukvarjali se bomo z roboti Lego Mindstorms, se naučili izdelati enostavno igrico ali animacijo z mačkom Scratchem in pogledali, kako ustvariti aplikacijo za tvoj pametni telefon.

Delavnice bodo potekale od 25. – 27. avgusta, od 9. do 14. ure, na dveh lokacijah: Novo mesto in Krško

Informacije in prijave na spletni strani carunalnik.org

Delavnica Scratch (skupina 9-11 let)

Maček Scratch je osnovni lik našega računalniškega okolja. Z njegovo pomočjo se bomo naučili, kako ga premakniti, spremeniti njegov način oglašanja in še kaj. Gradniki v programu so v slovenščini in jih ni potrebno znati na pamet: učili se bomo, kako jih sestavljati v zaporedje, da bomo sami sestavili zgodbo, ki bo pripeljala do čisto prave kratke igrice.

Delavnica AppInventor (skupina 12-15 let)

AppInventor je spletno orodje namenjeno prvim začetkom izdelave mobilnih aplikacij. Na enostavnih primerih si bomo pogledali dodajanje in uporabo osnovnih gradnikov enostavnih aplikacij kot so: oglašanje mačka Tom-a, Risanje v slikarju, Ujemi krtka, … Z uporabo preprostega logičnega razmišljanja bomo ustvarili svoje aplikacije, ki si jih bomo lahko namestili tudi na svoje Android pametne telefone. Orodje ni prevedeno v slovenščino, vendar znanje angleščine ni pogoj za delavnico.

Delavnica Lego Mindstorms (skupina 12-15 let)

Na delavnicah bomo sestavljali različne robote, nanje namestili servo motorje in senzorje za dotik, zvok, ultrazvok in svetlobo. Delovanje robotov bomo upravljali s pomočjo ukazov, ki jih bomo programirali na enostaven način s pomočjo ikon v LEGO Mindstorms interaktivnem okolju.