DL: Razžalil policista

23.8.2014 | 10:50

Marko Kuretič se je policistoma opravičil tudi na sodišču.

Marko Kuretič se je policistoma opravičil tudi na sodišču.

»Priznam krivdo in obžalujem dejanje,« je bil na sodišču skesan Marko Kuretič iz Dragatuša. Sredi januarja 2011 ga je namreč močno razjezilo, ko sta policista v Kanižarici ustavila avtomobil škoda felicia, v katerem se je peljal kot sopotnik. Bilo je popoldne in policista, ki sta nadzirala promet, sta postala pozorna na nezanesljivo vožnjo voznice. Avto sta ustavila, saj sta posumila, da vozi pod vplivom alkohola, to pa je sopotnika v avtu močno razjezilo. Začel je vpiti, zakaj sta ju ustavila, in ker se ni pomiril, sta ga odpeljala v intervencijsko vozilo, saj sta zanj odredila policijsko pridržanje. A Marko je še naprej vpil, brcal in grozil. Kot so ugotovili policisti, je dejanje storil pod vplivom alkohola in v afektu. Nabor kletvic in groženj je bil zelo bogat, in ni čudno, da je policistka, ko so začele deževati, vzela v roke svinčnik in papir ter jih kar zapisovala, to pa je bila podlaga za ovadbo zaradi kaznivih dejanj razžalitve in napada na uradno osebo.

Kuretič, ki je še nekaznovan, je predobravnavni narok izkoristil tudi za opravičilo obema policistoma za žaljivke, jima pa je poslal opravičilo že po socialnem omrežju.

Okrožna državna tožilka Renata Brodarič Trentelj je zanj v primeru priznanja predlagala pogojno kazen 9 mesecev zapora v preizkusni dobi štirih let, kar je obtoženi sprejel, sodnik Boštjan Kovič pa je izrekel prav takšno kazen. Ker sta se obe strani odpovedali pritožbi, je sodba pravnomočna.

Članek je bil objavljen v 18. številki Dolenjskega lista, 30. aprila 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava