Brežiške glasbene delavnice: »Odlični pogoji za mentorje in učence«

22.8.2014 | 10:15

Brežiške glasbene delavnice: »Odlični pogoji za mentorje in učence«

Projekt 2. Mednarodnih glasbenih delavnic omogoča 60 udeležencem iz Slovenije, Hrvaąke in Srbije sodelovanje na brezplačnih šestdnevnih glasbenih delavnicah pod vodstvom priznanih mentorjev iz domačega okolja. Udeleženci imajo brezplačno zagotovljeno tudi nastanitev in prehrano v Hostlu MC Brežice ter bogat spremljevalni program.

2. mednarodne glasbene delavnice, ki jih organizirata Občina Brežice in Zavod za podjetniątvo, turizem in mladino Brežice, so del projekta Cultural Network of South-Eastern Europe, ki je v programu Kultura sofinanciran s strani Evropske komisije. Občina Brežice je prijaviteljica in nosilka projekta in je tako edina občina v Sloveniji, ki je bila že drugič uspeąna ter je za projekt pridobila sofinancerska sredstva v višini 198.920 evrov.

Kot je dejal umetniški vodja delavnic Daniel Ivša, so pogoji za delo in organizacija odlični. Vaje potekajo intenzivnih šest ur, seveda z odmori, izvajajo individualne programe, komorno in orkestrsko glasbo, največji poudarek je na skupinski igri, saj se bodo na petkovem zaključnem koncert predstavili vsi trije orkestri (tamburaški, harmonikarski in citrarski). Vrhunec delavnic bo izvedba skupne skladbe za vse tri orkestre, ki jo je napisal skladatelj Matjaž Predanič.

Zaključni koncert udeležencev 2. Mednarodnih glasbenih delavnic - petek, 22.8.2014, ob 19.00 na dvorišču Gradu Brežice

• Tamburaški orkester
• Citrarski orkester
• Harmonikarski orkester
• Skupni nastop vseh treh orkestrov pod vodstvom dirigenta Matjaža Predaniča

Vstop prost.

Občina Brežice

Zvočni zapisi

Daniel Ivša o glasbenih delavnicah

Galerija

Potek 2. mednarodnih glasbenih delavnic09
Potek 2. mednarodnih glasbenih delavnic24
Potek 2. mednarodnih glasbenih delavnic30

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava