Drevi na gradu stand up komedija

22.8.2014 | 08:15

Drevi na gradu stand up komedija

Pred nami sta le še dva večera doslej najuspešnejšega ribniškega poletnega festivala, ki smo mu nadeli ime Grajski večeri. Prvi od teh je namenjen stand up komedijantom. Stand up nastopi domačinke LUCIJE ĆIROVIĆ so komični vrhunci, saj je ena od pionirk slovenske stand up komedije. Stand up komičarka, igralka, animatorka lutk in ljubiteljica gledališča se je proslavila s številnimi filmskimi in gledališkimi vlogami.

Gledalcem se je najbolj vtisnila v spomin s serijo TV Dober dan, komedijo Moški&ženske.com, pa tudi kot ena od voditeljev Viktorjev.

Svoj stand up pripravlja po čisto svoji recepturi: "Recept za dober stand up - Potrebujemo: en dober mikrofon (iz katerega naj gre ven točno tisto, kar je bilo v njega poslano), en oder (da se ve, kdo je šef), eno komičarko (po potrebi lahko tudi več njih), okusen in zabaven nadev in zabave željno občinstvo. Vse skupaj zmešamo, razdelimo po porcijah in še sveže in sočno ponudimo. Dober tek!"

DUŠAN TOMIĆ DULE je tako preprost, da je zapleten. Hiter, čustven, včasih sam sebi nasprotuje, česar ne bo nikoli dojel in čemur se bo vedno iz srca smejal. Relativno mlad, relativno srečen in relativno nadarjen fant. Hecen, večkrat je nasmejal ljudi prav takrat, ko je bil najbolj resen. Bil je zmagovalec izbora za Komika leta.

TOMAŽ STANOVNIK je predstavnik zadnje generacije komikov, ki je strumno zakorakal na oder in poprijel za mikrofon. Izkušnje si je očitno nabiral v poučevanju angleškega jezika na osnovni šoli, saj je takoj zablestel. Za seboj ima veliko nastopov na katerih je vedno navdušil občinstvo.

VASJA SIMIĆ VASKO je mlad slovenski komik, ki se je lotil izključno enovrstičnih šal. Opisuje se kot preveč razmišljujoč, bežno obsesiven, prisrčno nenavaden, izbranih besed, brutalno iskren in rahlo 'naduvan …'.

NEJC ŠMIT je pripadnik mlajše generacije Stand upa. Začel je kot improvizator in še danes nastopa v Improligi. Na odru vas prepriča s svojo energijo in prikupnostjo, rad preizkuša meje razumljivega, saj se včasih ne razume niti sam in to ga nasmeje.

Vabljeni v petek, 22. avgusta, ob 20. uri v ribniški Grad!

Turistično društvo Ribnica
Vodja projekta Grajski večeri
Marko Modrej

Galerija

Dušan Tomić Dule
Lucija Ćirović
Nejc Šmit
Tomaž Stanovnik
Vasja Simić Vasko
Večer stand up komedije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava