Artiški folklorniki na festivalu v Italiji

20.8.2014 | 10:05

Artiški folklorniki na festivalu v Italiji

Folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče je to leto slovensko plesno izročilo predstavljala na mednarodnem folklornem festivalu v mestu Castiglione del Lago, ki leži ob jezeru Trasimeno v pokrajini Umbrija v srednji Italiji. Festival je potekal od 11. do 16. avgusta, poleg slovenske pa so nastopile še folklorne skupine iz Šrilanke, Belorusije, Italije in Albanije.

Folklorniki so se na festival odpravili v ponedeljek, 11. avgusta, in si na poti ogledali še Firence. Prvi festivalski dan je bil torek, ko so se skupine združile v povorki skozi mesto Foiano della Chiana in nato tam tudi nastopile. V naslednjih dneh so koncerti, ki so običajno trajali pozno v noč, potekali še v krajih, kot so Cortona, Badiaccia Camping Village in seveda Castiglione del Lago. Artičani so se italijanskemu občinstvu predstavili z gorenjskimi in s štajerskimi plesi v nastopih, ki so trajali od 25 minut do ene ure, sodelovali pa so tudi v skupno treh povorkah in se na gradu sestali z mestnimi oblastmi.

Poleg uradnega dela so si folklorniki vzeli čas še za ogled mesta Assisi in gradu Castiglione del Lago, eno popoldne pa so preživeli v kampu Baddiaccia, kjer so se rekreativno sproščali ob odbojki in kopanju. Po besedah vodstva in članov je bil to za artiško folklorno skupino še en uspešen festival. Kljub izredno visokim temperaturam in nekaj lukenj v organizaciji so dni na turneji maksimalno izkoristili in se vračajo polni novih izkušenj in doživetij.

Lucija Lepšina

Galerija

turneja-001
turneja-002
turneja-003
turneja-004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava