Aljaž Colnar tragični junak dirke v Berlinu

20.8.2014 | 09:00

Aljaž Colnar tragični junak dirke v Berlinu
Aljaž Colnar in Jan Bevc

Aljaž Colnar in Jan Bevc

V Berlinu se je v nedeljo končala dirka Kids – Tour, ki je največja dirka v Evropi za dečke v kategoriji do 13 in 15 let. Na cilju zadnje etape se je Aljaž Colnar prebil na skupno tretje mesto med mlajšimi dečki in dosegel svoj največji rezultat v karieri. Zaradi prevelikega navdušenja po cilju je zamudil kontrolo merjenja prenosov in bil kaznovan s pribitkom petih minut, tako je izgubil osvojeno mesto.

Tri slovenske ekipe so se enakovredno kosale z najboljšimi evropskimi ekipami. Najbolj so blesteli na ekipnem kronometru kjer so dečki U13 dosegli drugo in dečki U15 tretje mesto med 34 – imi oziroma 38- imi ekipami. Zadnji dan je Jan Bevc dosegel drugo mesto v etapi in s tem dosegel najboljšo etapno uvrstitev na dirki. Za nekaj mm ga je premagal Danec Oliver Wulff Frederiksen

Aljaž Colnar je dokazal, da je eden najboljših kolesarjev na svetu med kolesarji do 13 let. Sodniška odločitev mu ne bo vzela volje, da nadaljuje uspešno kariero. Po kaznovanju Colnarja in padcu Sevničana Vandurja je bil med 150 – imi dečki U13 najboljši Slovenec Adriin kolesar Gal Glivar na dvanajstem mestu. Po dirki je dejal: »Dirka je bila težka in konkurenca zelo močna. Moj cilj je bil, da pomagam ekipi do dobrih uspehov. Zadnja etapa je bila še posebej naporna, saj je bilo zaradi ozke ceste zelo težko priti naprej. Najbolj sem zadovoljen z ekipnim kronometrom, ko smo ga odpeljali odlično in zasedli drugo mesto«.

Pri dečkih U15 je bil med 151 kolesarji najboljši Slovenec Idrijčan Anže Skok na 14. mestu. Adriina kolesarja sta se uvrstila tik za njim na 16. oz. 17. mesto. Aljaž Omrzel: »Zahvaljujem se selektorju Sandiju Papežu, da je verjel vame in me vzel na Kids tour. Dobil sem veliko novih izkušenj, ker sem prvič dirkal na tako številčni in zahtevni dirki. Z ekipo in rezultati sem zadovoljen«.

Lanski zmagovalec Jan Bevc je po dirki dejal: »Pričakovanja pred dirko niso bila posebej velika, saj sem tekmoval z leto starejšimi a vseeno sem z končno razvrstitvijo in drugim mestom v zadnji etapi zadovoljen«.

Slovenija ima zelo perspektiven podmladek, ki bo čez nekaj let uspešno zamenjal Brajkoviče, Špilake, Mezgece in ostale. 

Srečko Glivar

Galerija

z-dirka-001
z-dirka-002
z-dirka-003
z-dirka-004
z-dirka-005
z-dirka-006
z-dirka-007

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

20.8.2014Oceni Športnik 

Hiter v nogah, počasen v glavi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava