Po štiridesetih letih zopet v šolo

18.8.2014 | 14:40

Po štiridesetih letih zopet v šolo

Na pobudo učitelja Franca Trčka, ki je od leta 1966 do 1974 poučeval na podružnični šoli v Ziljah, smo se v soboto, 9. avgusta, spet zbrali njegovi takratni učenci. V času njegovega poučevanja se je na šoli zvrstilo 40 učencev iz vasi Zilje in Balkovcev. Pred točno štiridesetimi leti je bila šola v Ziljah ukinjena, učitelj Trček pa je nadaljeval svoje delo na matični šoli v Vinici, kamor so se po novem vozili tudi otroci.

Sobotno druženje je potekalo ob prijetnem vzdušju, obujanju spominov iz šolskih dni in oživljanju starih znanstev, saj se z nekaterimi nekdanjimi sošolkami in sošolci nismo videli že vrsto let. Dopustniškemu času navkljub se je srečanja udeležilo kar 31 nekdanjih učenk in učencev. Učitelju smo se zahvalili za njegov trud in življenjske modrosti, ki smo jih bili deležni v času šolanja. Svoja upokojenska leta učitelj preživlja z družino v vasi Johi na hrvaškem, ki leži ravno nasproti Zilj. Zahvala gre učitelju Trčku za pobudo za tokratno srečanje in vsem organizatorjem, ki so pripravili vse potrebno za to prisrčno srečanje.

Poslovili pa smo se z obljubo, da se čim prej zopet srečamo.

Stanislav Pavlakovič

Galerija

40-001
40-002
40-003

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

21.8.2014Oceni vika lozar 

Predstavljam , kako je bilo pravo vzdušje na tem srečanju. Združili sta se na enem mestu pregovorna prijaznost Ziljanov in nekdanjega učitelja iz generacije, ki je znala potegniti iz učencev marsikatero dobro lastnost za kar danes enostavno ni več časa. Franci je rojen Metličan in se nam vsem rojenim ravno tam zdi lepo prebrati o spoštovanju do našega rojaka.

24.8.2014Oceni very 

Vika ti si pravi genialec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava