Poletna bralnica na prostem, Knjižnica Mirana Jarca - Park Rastoče knjige Novo mesto

11.8.2014 | 11:00

Od 23. 6. – 31. 8. 2014

Poletno bralnico na prostem bomo uredili na zelenici ob knjižnici v Parku Rastoče knjige. Uporabniki se bodo lahko udobno namestili na ležalnikih in blazinah pod paviljonom ter prebirali revije in literaturo po izboru naših strokovnih delavcev. Bralnica na prostem bo delovala od konca junija do konca avgusta v času odprtosti knjižnice.

Bralna značka Poletni pustolovci za mlade bralce

Svojo pustolovščino lahko doživljaš doma, v knjižnici, v gozdu, na travniku, ob Krki …, kjerkoli si lahko poiščeš udoben kotiček in se podaš dogodivščini naproti. Kako si jo doživel, lahko deliš z nami in s svojimi vrstniki.

Bralna značka Pustolovci je namenjena mladim med 7. in 15. letom in bo potekala med 1. 6. in 31. 8. 2014. V tem času morajo sodelujoči prebrati najmanj tri knjige. Ob koncu vas čakajo priznanja ter zaključna prireditev s super gostom Andrejem Rozmanom – Rozo in nagradnim žrebom za super nagrado (e-bralnik).

Podrobnejša navodila in zloženko za zapis ali oris vaših vtisov o prebranih knjigah dobite na Oddelku za mladino.

Hop v zgodbo

Knjižničarke z Oddelka za mladino so letos ponovno pripravile pakete petih knjig počitniškega branja po svojem izboru za različne starostne stopnje. Mladi bralci ste vabljeni, da si izberete svojega.