Utrip ljubezni - nov film Borisa Petkovića

31.7.2014 | 10:00

Boris Petković je bil leta 1971 rojen v Zenici, kjer je preživel  otroštvo, nekaj let je živel v Straži pri Novem mestu, pa tudi na Obali  in v Ljubljani. Leta 2005 je diplomiral iz filmske režije na pariški  filmski šoli EICAR, kjer je naslednja tri leta tudi poučeval.

Boris Petković je bil leta 1971 rojen v Zenici, kjer je preživel otroštvo, nekaj let je živel v Straži pri Novem mestu, pa tudi na Obali in v Ljubljani. Leta 2005 je diplomiral iz filmske režije na pariški filmski šoli EICAR, kjer je naslednja tri leta tudi poučeval.

Glavna igralca Judita Franković in Jernej Gašperin

Glavna igralca Judita Franković in Jernej Gašperin

Utrip ljubezni - nov film Borisa Petkovića

V soboto, 26. julija, je v ljubljanskih Mostah padla prva klapa novega celovečernega filma režiserja in scenarista Borisa Petkovića z naslovom Utrip ljubezni. Gre za zabavno ljubezensko zgodba med raperjem in violinistko, ki tudi kritično govori o stanju v družbi in išče pot do svetle prihodnosti za celotno generacijo. Glavna igralca sta znana hrvaška igralka Judita Franković in perspektivni igralec MGL, Jernej Gašperin. S svojo pojavnostjo bo film popestril še Zlatan Čordić – Zlatko (glavna stranska vloga) ter plejada znanih slovenskih raperjev, igralcev in javnih osebnosti. Filmska ekipa z glavnim producentom Frenkom Celarcom na čelu bo do konca avgusta snemala na različnih lokacijah v Ljubljani. Produkcijo filma podpisujejo Gustav Film, RTV Slovenija, MB Grip, Studio Ritem in Pakt Media.

Bruno, Leon in Zlatko so ljubljanski mladeniči, ki ves svoj prosti čas preživljajo v klepanju rim in risanju grafitov. Bruno je honorarno zaposlen kot maser in je med strankami zelo priljubljen. Na zabavi spozna Nino, mlado študentko violine, ljubezenska iskra preskoči in traja vse do trenutka, ko Nina zaloti Bruna v kočljivem položaju s svojo mamo Kristino. Da bi Nini dokazal svojo ljubezen, mora Bruno pozabiti kdo je in od kje prihaja ter z njemu lastno ustvarjalnostjo odkriti nov svet.

»Ob snemanju dokumentarnega filma V letu hip hopa je zorela ideja za igrani film, ki bi raziskoval krizo mladih v družbi in nestrpnost na eni strani, ter toleranco in kreativnost v glasbenem ustvarjanju na drugi strani. Ko sem v zgodbo vnesel še ekonomski element premožnejšega in revnejšega razreda, se mi je scenaristično razkrila ljubezenska zgodba z izrazito socialno noto, skozi katero lahko govorim o duhu časa na izrazito specifičen oz. svoj način«, je o filmu povedal režiser in scenarist Boris Petkovič.

Glavni vlogi v filmu igrata priznana hrvaška igralka Judita Franković (Počivali v miru, Ata, Sonja in bik), ter Jernej Gašperin, mladi in perspektivni igralec MGL, za katerega je to prva glavna vloga v celovečernem filmu. Igralsko zasedbo tvorijo še Zlatan Čordić Zlatko, Jožica Avbelj, Sašo Klančnik, Franci Kek, Boštjan Gorenc-Pižama, Dalaj Eegol ter drugi.

Direktor fotografije je Marko Brdar, glavni producent Frenk Celarc, pri nastajanju filma pa sodelujejo Gustav Film, RTV Slovenija, MB Grip, Studio Ritem in Pakt Media.

Boris Petkovič, rojen 22. aprila 1971 v Zenici, je leta 1996 v Portorožu končal študij na Višji prometni šoli. Leta 2005 je diplomiral filmsko režijo na filmski šoli EICAR v Parizu, kjer je naslednja tri leta tudi poučeval. Leta 2008 se je vrnil v Slovenijo, kjer trenutno živi in ustvarja. Njegov predzadnji dokumentarni film V letu hip hopa je bil prikazan na številnih mednarodnih festivalih (Toronto, Beograd, Prizren...), bil nagrajen na mednarodnem festivalu DORF 2012 - Hrvaška, leta 2011 pa je po raziskavi Dnevnika bil tretji najbolj gledan dokumentarni film v slovenski kinematografski distribuciji.

A. F.
Foto: Mitja Ličen

Galerija

AKCIJA
Boris Petković_Jernej Gašperin_Judita Franković_Matic Klemenc
Glavna igralca Judita Franković in Jernej Gašperin_b
MC Matic_Jernej Gašperin_direktor fotografije Marko Brdar
režiser Boris Petković daje navodila Zlatanu Čordiću

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava