Mlajši mladinci in dečki KK Adria Mobil zmagali v Splitu

31.7.2014 | 09:05

Mlajši mladinci in dečki KK Adria Mobil zmagali v Splitu
Mlajši mladinci in dečki KK Adria Mobil zmagali v Splitu

Med vikendom so Adriini kolesarji nastopili na dveh dirkah. Člani so dirkali na Madžarskem na dirki Central European Tour Isaszeg-Budapest (1.2). Mlajši mladinci in dečki so nastopili v Splitu .

Kolesarski klub BK Marjan iz Splita je organiziral prvo dirko za VN Dugopolje-Klis. Mladi kolesarji so sprejeli povabilo organizatorja in združili prijetno s koristnim, saj so poleg dirke lahko uživali v mini počitnicah. Na krožni dirki v okolici Splita niso imeli konkurence in zmagali v vseh kategorijah. Žiga Piskule je zmagal pri dečkih C in postal pravi specialist za Dalmatinske dirke, saj je tam zmagal že spomladi. Po dirki je dejal: »Dirka je bila zaradi dežja zelo težka, vendar mi je šlo dobro in sem zmage zelo vesel. Upam, da bom tako dober tudi v nedeljo v Kranju in ponovil zmago«. Pri dečkih B in A sta zmagala Jan Bevc in Aljaž Omrzel. Odlični so bili tudi mlajši mladinci, ki so slavili trojno zmago. Tokrat je bil prvi Viktor Potočki pred Aljažem Jarcem in Mitjo Zupančičem.

Več dela so imeli člani na Madžarskem. Na treh enodnevnih dirkah je najboljši rezultat dosegel Aljaž Hočevar, ki je na tretji dirki dosegel drugo mesto.

Aljaž Hočevar: »Dirkali smo napadalno že od samega starta, vendar večje selekcije ni bilo mogoče narediti, zato je v cilj prišla večja skupina. Fantje so me ves čas držali v ospredju in mi pripravili dobro pozicijo pred sprintom. V zadnjih metrih me je premagal Slovak Erik Baška«.

Srečko Glivar

Galerija

z-kk-001
z-kk-002
z-kk-003
z-kk-004
z-kk-005
z-kk-006
z-kk-007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava