Odmevni letni kino v Šentrupertu in na Mirni, sledita še projekciji v Trebnjem in Mokronogu

29.7.2014 | 12:05

Odmevni letni kino v Šentrupertu in na Mirni, sledita še projekciji v Trebnjem in Mokronogu
Odmevni letni kino v Šentrupertu in na Mirni, sledita še projekciji v Trebnjem in Mokronogu

Javni sklad RS OI Trebnje je letos prvič združil moči z občinama Šentrupert in Mirna pri organizaciji letnega kina. Oba dogodka, ki sta se že odvila 18. in 19. julija, sta bila med občani zelo dobro sprejeta, saj si je predstavi skupno ogledalo 500 krajanov.

V Šentrupertu je Dežela kozolcev gostila projekcijo filma ''Razredni sovražnik'' režiserja Roka Bička. Pred samim dogodkom je zbrane v imenu Občine pozdravila občinska svetnica Ruža Brcar. Sledil je pogovor povezovalke Petre Krnc z igralko Špelo Novak, ki razkrila, kako je bilo sodelovati pri tem filmu in kakšno sled je pustil v njenem življenju. Da se je film dotaknil prav vseh, priča že to, da so ga gledalci na koncu nagradili z aplavzom. Za kino vzdušje so s svojo gostinsko ponudbo dodatno poskrbele tudi Društvo podeželskih žena in deklet Šentrupertske šmarnice ter Dežela kozolcev.

Na Mirni se je projekcija slovenskega filma ''Panika'' odvila pred KD Partizan. Zbrane je nagovoril župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. Povezovalka Petra Krnc je nato k pogovoru povabila Deso Muck, ki je, kot vedno, duhovito predstavila svojo zgodbo o nastanku knjige Panika, ki je s svojo popularnostjo privedla do filmske upodobitve.

To poletje sledita še dve projekciji letnega filma, v sodelovanju z Občino Trebnje 22. avgusta v Trebnjem, kjer bo na ogled film ''Gremo mi po svoje 2'', ter v sodelovanju z Občino Mokronog-Trebelno 23. avgusta v Mokronogu. Tam izbor filma še ni odločen.

JSKD OI Trebnje

Galerija

kino-001
kino-002
kino-003

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava