Krevs dvakrat peti na Balkanskem prvenstvu

29.7.2014 | 09:40

Krevs dvakrat peti na Balkanskem prvenstvu
Krevs dvakrat peti na Balkanskem prvenstvu

Državni prvak v teku na 1500 metrov Mitja Krevs (Kladivar Celje) je v dresu slovenske reprezentance minuli konec tedna nastopil na Balkanskem prvenstvu v Romuniji (Pitesti), in sicer v dveh disciplinah, teku na 1500m in 800-metrski razdalji. Osvojil je dve peti mesti.

Prvi dan je nastopil v teku na 1500 metrov. »Tekma ni bila hitra, da bi lahko napadal željeni rezultat. Večji del teka sem tekel na drugem mestu, po prehodu v zadnji krog pa sem ostal zaprt in tako sem finiširal preveč iz ozadja. Zadnjih 300 m je bilo sicer hitrih, vendar so na koncu odločale majhne razlike, kot je to pogosto v skupinskem finišu,« je dejal po tekmi. Njegov čas, ki je zadoščal za 5. mesto, je bil 3:47,19.

Naslednji dan je tekmoval še na 800-metrski razdalji in znova osvojil 5. mesto, tokrat s časom 1:52,15. »Žal smo bili razdeljeni v dve skupini in tako tudi je bila razpršena tudi konkurenca in favoriti. Zgodilo se je ravno to, kar sem se pred tekmo najbolj bal, in sicer, da bo naša skupina počasnejša in druga hitra. V svoji skupini sem osvojil drugo mesto, takoj za favoritom tekme. Druga skupina je izkoristila priložnost, ki se jim je ponudila in začela z ostrim tempom, kar se jim je na koncu obrestovalo.«

Mitja, ki je v Romuniji praznoval tudi rojstni dan in doživel prijetno presenečenje s strani kolegov iz reprezentance, se bo zdaj osredotočil na sobotno tekmo v Belgiji, kjer bo imel še zadnjo priložnost za izpolnitev norme za evropsko prvenstvo.

Napisala: S. G.
Foto: osebni arhiv

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava