Odzivi po prvi zmagi nogometašev Krke v novi sezoni

28.7.2014 | 13:10

Odzivi po prvi zmagi nogometašev Krke v novi sezoni
Odzivi po prvi zmagi nogometašev Krke v novi sezoni

Članska ekipa Nogometnega kluba Krka je v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostila moštvo ND Gorica in osvojila prve tri točke v novi sezoni. V prvem polčasu sonce, v drugem močan naliv. V prvem polčasu brez zadetkov, v drugem trije. Tako bi lahko na kratko opisali dogajanje na Portovalu to nedeljo.

Varovanci trenerja Miloša Rusa so po porazu z Olimpijo v prvem krogu tokrat na domači zelenici prikazali odločno, borbeno in srčno igro ter se zasluženo veselili zmage. 2:1 je bilo na koncu, najprej je goste v vodstvo v 51. minuti popeljal Sandi Arčon, dve minuti kasneje je izenačil Jaka Ihbeisheh, nato pa je za veselje na Portovalu v 89. minuti po napaki gostujočih igralcev poskrbel Martin Kramarič. Mladi up je v svojem desetem nastopu v prvoligaški konkurenci dosegel drugi zadetek, ob koncu tekme pa ne glede na to, da je bil eden od junakov tekme, opravil delo, ki pripada najmlajšim v ekipi - nošenje bidonov. "To so pomembne tri točke, na račun katerih se bomo malce dvignili po lestvici. Dati gol v izdihljajih tekme, ki prinese zmago, je res nekaj izjemnega. Res sem vesel, da sem pomagal ekipi do zmage in pomembnih treh točk. To mi je dvignilo samozavest, upam, da bom v prihodnje dobil še več minutaže."

»Od tekme z Olimpijo je minil teden dni, še bolj smo se spoznali, še bolj uigrali. Vsak dan bolj vemo, kaj trener od nas pričakuje. Čutimo se med sabo in gotovo se je to poznalo tudi pri naši igri,« je zadovoljno pojasnil strelec prvega Krkinega zadetka na tekmi, Jaka Ihbeisheh.

Tik pred začetkom tekme proti Gorici je posebno priznanje prejel domači up Jan Novak - trener kadetske ekipe Krke Mitja Barborič mu je namreč izročil priznanje za najboljšega strelca kadetske lige v minuli sezoni.

"Bila je to prava prvenstvena tekma – težka, čvrsta, odločna. Na koncu je gotovo odločila večja srčnost našega moštva. Mi smo se praktično ves teden pripravljali na to, da bomo poskušali z borbeno, disciplinirano, odločno igro streti nasprotnika, ki je v določenih obdobjih imel več od igre. Imeli so več prekrškov, ki so jih poskušali izkoriščati s predložki v kazenski prostor. Imeli so tudi več kotov. Bili pa smo čvrsti, odločni in disciplinirani. Na koncu smo po napaki njihovih igralcev dosegli tri točke, ampak tako pač je v nogometu. Nekaj podobnega smo mi storili nekaj podobnega v Ljubljani, praktično smo podarili zmago nasprotniku, danes se nam je borbenost povrnila. Te tri točke nam ogromno pomenijo za samozavest, po drugi strani je pa to dobra popotnica za naprej," pa je po tekmi dejal trener Miloš Rus.

Krkaši so se z nedeljsko zmago povzpeli na 6. mesto lestvice, že v petek jih čaka gostovanje pri NK Celje. Naslednja domača tekma pa bo v nedeljo, 10. avgusta, ko se bo Krka pomerila z Zavrčem.

 S. Gosenca

Galerija

b-portoval-001
b-portoval-002
b-portoval-003
b-portoval-004
b-portoval-005
b-portoval-006
b-portoval-007
b-portoval-008
b-portoval-009
b-portoval-010
b-portoval-011
b-portoval-012
b-portoval-013
b-portoval-014
b-portoval-015
b-portoval-016
b-portoval-017
b-portoval-018
b-portoval-019

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

31.7.2014Oceni vika lozar 

Želimo Krkašem obilo uspeha, v njihovih vrstah je tudi Žiga Kočevar iz Črnomlja, ki je fejst mladenič!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava