Prvo pripravljalno srečanje članskega moštva NK Brežice 1919

28.7.2014 | 09:00

Prvo pripravljalno srečanje članskega moštva NK Brežice 1919
Prvo pripravljalno srečanje članskega moštva NK Brežice 1919

Novoustanovljeno člansko moštvo NK Brežice 1919, ki bo v prihajajoči tekmovalni sezoni nastopilo v ligaškem tekmovanju v okviru Medobčinske nogometne Zveze Celje, je pod vodstvom trenerja Antonija Brdika odigralo prvo pripravljalno srečanje proti NK Mirna. Domačini, ki so se predstavili v novih »unikatnih« oranžno-modrih dresih, so nastopili s številnimi nogometaši, tako iz domačega okolja, kot tudi iz sosednje Hrvaške.

Takoj na začetku so domači nogometaši s kombinatorno igro prevzeli pobudo na igrišču in nenehno iskali vrzeli v vrstah nasprotnikov. V 40. minuti so takšni napadi obrodili sadove, saj je z mojstrskim strelom zadel napadalec Mađarić, ki je nazadnje tresel mreže na Hrvaškem.

V nadaljevanju je trener Brdik ponudil priložnost tudi ostalim nogometašem, kar se je odrazilo tudi v sami igri, saj so nasprotniki vzpostavili ravnotežje v igri. Do izenačenja je prišlo v 65. minuti, ko so gostje zadeli iz najstrožje kazni. Strelec je bil Metelko.

Naslednje prijateljsko srečanje bodo Brežičani odigrali na Hrvaškem. Nasprotnik bo močan hrvaški tretjeligaš NK Dugo Selo, ki jih trenira uveljavljeni trener Milivoje Braćun, ki je nekoč deloval tudi v slovenskih prvoligaših Kopru in Olimpiji. Srečanje bo v soboto, 26.7. na stadionu ŠRC Dugo Selo.

I. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava