Krevs v boju za čim boljši rezultat in normo za EP

25.7.2014 | 08:20

Krevs v boju za čim boljši rezultat in normo za EP

Državni rekorder v dvorani na 1500 metrov Mitja Krevs bo v začetku avgusta na DP v Celju branil naslov državnega prvaka v tej disciplini na prostem. Bolj kot sam naslov pa atlet iz Mirne Peči izpostavlja rezultat. Lovi namreč normo (3:40,50) za evropsko prvenstvo, ki bo sredi avgusta v Zürichu.

Mirnopečan, ki trenira pod budnim očesom Boruta Podgornika, je sicer dobro pripravljen, a čaka še na tisti dan, ko se bo vse 'poklopilo' in bo tudi sreča na njegovi strani. "Odvisno od pogojev na tekmi, dnevne forme in še česa," dodaja atlet celjskega Kladivarja, ki je 26. julija dopolnil 25 let. Upa, da bo imel letos kaj več sreče, borb s stotinkami je imel v preteklosti že kar nekaj. "Lani so mi denimo zmanjkale tri stotinke do norme za Sredozemske igre, tudi v mlajših selekcijah se mi je že večkrat zgodilo, da je malo zmanjkalo ..."

Na letošnjem državnem prvenstvu je njegov cilj jasen - ubranitev naslova državnega prvaka v teku na 1500 metrov. "Predvsem gre za osebno zadovoljstvo in nek prestiž, ki ga naziv prinaša. Žal kaj več v tem trenutku državno prvenstvo ne pomeni. Slovenija je majhna, morda je tudi zato lažje priti do državnega naslova, rezultati pa so tisti, ki pomenijo za atleta neko dodano vrednost - ali je to izpolnitev norme, ali so to rekordi ... to je tisti pravi pokazatelj kakovosti, uspeha. To ti prinese dodatne možnosti tudi v tujini in finančno podporo sponzorjev. Sam osebno bolj ciljam na rezultat kot na sam državni naslov," še dodaja Krevs, ki je - kot pravi sam - zaradi želje po doseganju boljših rezultatov 'prisiljen' tekmovati na mnogih tekmah v tujini, saj je doma premalo prave konkurence. S tem pa so seveda povezani tudi večji stroški.

Mitjo Krevsa, ki poleg treningov in tekem svoj čas namenja tudi dokončanju študija (piše magistrsko nalogo iz živilstva) lahko sicer spremljate tudi na Facebooku in na njegovi osebni spletni strani.

S. G.
Fotografije: osebni arhiv, S.G.

Galerija

za-ep-001
za-ep-002
za-ep-003
za-ep-004
za-ep-005
za-ep-006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava