Bili smo na Svetovnih igrah mladih v Celovcu

22.7.2014 | 10:20

Bili smo na Svetovnih igrah mladih v Celovcu
Bili smo na Svetovnih igrah mladih v Celovcu
Bili smo na Svetovnih igrah mladih v Celovcu

Teniški klub Krško, Košarkaški klub Posočje-Posavje Krško, Posavski odbojkarski klub Krško, Odbojkarski klub Kostanjevica na Krki in Nogometni klub Krško so se s pomočjo Športne zveze Krško, Občine Krško in Občine Kostanjevice na Krki udeležili svetovnih iger mladih v Celovcu od 19.6. do 22.6.2014. Na igrah je sodelovalo več kot 6000 udeležencev (100 tekmovalcev iz Krškega) iz več kot 45 držav v različnih športnih panogah.

2. TENIS - UWG 2014 (TK KRŠKO)

Člani TK Krško (ekipa U14: Dea Fackovič Volčanjk, Jernej Podvinski, Marko Obradović, Grega Sevšek in Urban Učanjšek ter ekipa U18: Špela Kovač, Marko Turk, Denis Perčič in Žiga Vene) so se, od 19.6.2013 do 22.6.2013, s svojimi prijatelji iz nogometa (NK Krško), odbojke (POK Krško in OK Kostanjevica na Krki) ter košarke (KK Potočje Posavje Krško), udeležili United World Games (UWG) v Celovcu (AUT), na katerih jih je spremljal trener Andrej Hovelja.

Nastopili so v ekipnem delu, sicer številčno slabše zasedenega teniškega tekmovanja (nastopile so namreč samo 3 ekipe), kjer so v kategoriji U14 kot ekipa Krško-Slovenija osvojili končno 1. mesto. V kategoriji posameznikov U14 je Marko Obradović osvojil 1. mesto. Uspeh je dopolnil Grega Sevšek s 3. mestom. Ekipa Krško-Slovenija U18 pa je osvojila 3. mesto.

3. KOŠARKA - UWG 2014 (KK KRŠKO)

Ekipa starejših pionirjev, se je po uspešnih kvalifikacijah in uvrstitvi v 1. SKL, udeležila mednarodnega košarkarskega turnirja United World Games 2014, ki je potekal od 19.6. – 22.6.2014, v Celovcu. Igralci, ki jih je znova odlično vodil Simon Gorenc, so v svojem prvem nastopu, v konkurenci 16 ekip iz 10 držav, osvojili odlično 3. mesto! Rezultati: Polling (NEM) : KK Posavje Krško (SLO) 5 : 108 Strelci: Rozman 4, Cvelbar 14, Godler 6, Reberšak 18, Rozac 4, Glas 17, Hodzič 5, Stergar 28, Radej 12 KK Posavje Krško (SLO) : B2B (ZDA) 50:40 ABC Villach (AUT) : KK Posavje Krško 12:48 HBV Jumpers (NIZ) : KK Posavje Krško 30:35 USC Heidelberg (NEM) : KK Posavje Krško 54 : 47 Strelci: Godler 6, Reberšak 8, Glas 9, Hodžič 6, Stergar 16, Radej 2 KK Posavje Krško: KK Maksimir (HRV) 48:43 Strelci: Godler 23, Reberšak 7, Glas 5, Hodžič 10, Stergar 3 V petek 19.6. so odigrali dve tekmi. Na prvi tekmi so nemški Polling odpravili s kar 103 točkami razlike. Na koncu je bil rezultat 5:108 za KK Posavje Krško. Po dobri uri odmora jih je čakala veliko težja tekma proti favoriziranim Američanom. Fantje se jih niso ustrašili in so z veliko mero poguma in malo športne sreče po uri in pol igranja slavili z rezultatom 50:40. S to zmago so se že prvi tekmovalni dan uvrstili v četrtfinale. Naslednji dan, v soboto 21.6., so ob 9:45 igrali proti Avtrijskem ABC Villach. Brez večjih težav so premagali tudi njih in tako zaključili razigravanje kot prvi v skupini. To je pomenilo, da se v četrt finalu pomerijo z drugo uvrščeno ekipo iz B skupine. To so bili Nizozemci HBV Jumpers. Po odličnem začetku in vodstvu za 20 točk jim je v drugem delu tekme malo popustila koncentracija in so pustili, da so se jim nasportniki približali, a vodstva niso ogrozili in tako so se uvrstili v polfinale z rezultatom 35:30. V nedeljo so igrali polfinale ob 9:45. Nasproti so jim stali odlični Nemci. Ekipa USC Heidelberg je takoj pokazala, da so močna ekipa in tako so se v uvodnih minutah izmenjavali v prednosti. Na koncu prvega polčasa so Krčani zaigrali malo hitreje in si priigrali 6 točk prednosti. V drugem delu so Nemci malo bolj pritisnili in srčne Krčane po 7 minutah tudi ujeli. Na koncu je sreča stopila na stran nemcev, ki so po dveh zadetih trojkah iz 8m pokopali borbene Krčane. Razočaranje v ekipi je bilo veliko. Za 3.mesto na turnirju so se pomerili z KK Maksimir iz Hrvaške. Takoj na začetku tekme se je videlo, da je so glave igralcev KK Krško še vedno v izgubljenem polfinalu in tako so si tekmeci iz Hrvaške hitro priigrali 12 točk prednosti. Polčas se je končal z razliko 10 točk v prid košarkarjev KK Maksimir. V drugem polčasu pa so igralci KK Krško stopili skupaj in z veliko srčnostjo tako v obrambi kot tudi v napadu najprej ujeli tekmeca in potem v zaključku tekme tudi prehiteli in zasluženo zmagali ter osvojili končno 3. mesto.

4. ODBOJKA - UWG 2014 (POK KRŠKO)

Deklice Posavskega odbojkarskega kluba Krško so drugič nastopile na svetovnih igrah mladih v Celovcu. Po lanskoletnem krstnem nastopu so tokrat Krčanke nastopile, kar v treh starostnih kategorijah.

Najmlajša zasedba POK Krško (U13) je v svoji skupini C osvojila 1. mestu. V ¼ finalni tekmi so deklice POK Krško po odlični igri premagale ekipo iz Turčije. Zadnji dan tekmovanja so se mlade Krčanke borile za medalje. Žal so morale v ½ finalnem srečanju priznati premoč nasprotnicam. Sledila je tekma za tretje mesto, kjer so naše deklice dominirale in ves čas srečanja vodile. Žal so v sami končnici popustile in prepustile tretje mesto Poljakinjam, ter tako zasedle nehvaležno pa vendarle odlično 4. mesto. Za POK Krško so igrale: Jasna Češnjevar, Lea Štefanič, Kristina Hafner, Katja Volčjak, Brina Ribič in Nika Bizjak, trenerka: Tjaša Hojnik.

V kategoriji U15 je tekmovalo 20 ekip iz 9-ih držav. Deklice POK Krško so prvi dan tekmovanja igrale dve tekmi. V prvem srečanju so z 2:0 premagale Francozinje. Sledila je tekma proti Špankam, kjer je vsaka ekipa osvojila po niz. Drugi dan so imele Krčanke še zadnjo tekmo v svoji skupini C, kjer so pričakovale zmago proti domačinkam. V samo tekmo so odšle preveč ležerno, kar se jim je poznalo v sami igri in takoj doživele hladen tuš, ter prvi niz tudi izgubile. Če so želele napredovati so morale dobiti drugi niz z veliko razliko. Na srečo so se zbrale, stopile skupaj in po nepopustljivi ter borbeni igri osvojile želen niz. Tako so osvojile 2. mesto v skupini, kar jim še ni zagotavljalo tekem za najvišja mesta. Krčanke so nestrpno čakale rezultate tekem iz drugih skupin. Prvo uvrščene ekipe iz vsake skupine so se direktno uvrstile v ¼ finale, medtem ko so bila preostala tri mesta namenjen najboljšim trem drugo uvrščenim ekipam v posamezni skupini. V tem krogu petih ekip so bile deklice POK Krško na drugem mestu in si tako zagotovile tekme za medalje. V popoldanskem času jih je nato čakalo ¼ finalno srečanje. Krčanke so prikazale dobro igro, ter tekmo dobile z 2:0. Zadnji dan je sledilo ½ finalno srečanje proti Nemkam, katerega so deklice POK Krško izgubile. V tekmi za tretje mesto so žal klonile in končale turnir na odličnem 4. mestu. Za POK Krško so igrale: Žana Županc, Katja Omerzel, Maja Lukič, Laura Pirc, Brina Ribič, Nika Bizjak, Ajda Žarn, Alina Špan, Nina Kavčič, Janja Vodopivec, Katja Volčjak, Kristina Hafner, Jasna Češnjevar in Lea Štefanič, trener: Miha Cerle.

Posavski odbojkarski klub Krško je imel še eno železo v ognju. Najstarejše deklice POK Krško (U17) so tekmovale z 18 ekipami iz 13 držav. Prvi dan tekmovanja so zabeležile zmago proti Nizozemkam in poraz proti Madžarkam. V drugem dnevu turnirja so igrale še dve tekmi in žal obe tudi izgubile. Proti Italijankam so bile blizu, vendar so v sami končnici naredile preveč napak. Tako so v svoji skupini C osvojile 4. mesto. Zadnji dan so Krčanke v boju za mesta premagale Turkinje z 2:0 v nizih. Sledila je še zadnja tekma, katero so naše deklice po borbeni igri izgubile in svoj krstni nastop na mednarodnem turnirju končale na 11. mestu. Za POK Krško so igrale: Janja Hojnik, Špela Vegelj, Saša Rus, Sandra Mavsar, Teja Žarn Kozole, Nuša Benje, Špela Žagar, Belma Kapić, Lucija Kovačič, Ema Černelč, Patricija Lekše in Pia Fackovič Volčanjk, trener: Aleš Cvar.

Za njimi je še ena nepozabna izkušnja, katero je zaznamovalo veliko novih prijateljskih vezi. Veseli jih, da so že drugič zapored del velike športne »evforije«, ter da so brez poškodb in z nasmeški na obrazu uspešno zaključili sezono 2013/2014.

5. ODBOJKA - UWG 2014 (OK KOSTANJEVICA NA KRKI)

Dekleta iz odbojkarskega kluba Kostanjevica na Krki, so se prvič udeležile svetovnih iger mladih v Celovcu. Tekmovale so v kategoriji U15, kjer je bilo prijavljenih 20 ekip. Razdeljeni smo bili v 5 skupin. Prvi dan smo odigrale 2 tekmi. Nad ekipo Avstrije smo zabeležile zmago, z ekipo Nemčije pa smo žal zgubile. Nato smo naslednji dan, v soboto, odigrale še tekmo s Francozinjam, katero smo tudi nesrečno izgubile. Tako smo v predtekmovanju zasedle 3. mesto v skupini. V popoldanskem delu smo odigrale še tekmo za mesta in na koncu zasedle zadovoljivo 13. mesto.

V nedeljo smo imele prosti dan, zato smo ta čas izkoristile za vzpodbujanje in navijanje naših ostalih ekip iz Krške občine, ki so se uvrstila v nadaljnja tekmovanja.

Dekleta so si z udeležbo na igrah pridobila mnogo novih izkušenj. Ne samo v tekmovalnem delu, vendar tudi pri spoznavanju drugih otrok iz celega sveta. Spoznale so veliko novih poznanstev in prijateljev. Drugo leto se bomo z veseljem udeležili turnirja in še enkrat doživele tak spektakel.

6. NOGOMET - UWG 2014 (NŠ NK KRŠKO)

Po dolgi in zmagovalni nogometni sezoni v 1. Ligi (ekipa U15 postala državni prvak) in MNZ Celje, so se v Nogometni šoli NK Krško odločili okronati zaključek sezone s štiridnevnim turnirjem v Avstriji. Turnir je potekal v sklopu Svetovnih iger mladih (United World Games) 2013 v Celovcu, od 20. do 23.junija. Krški klub pa so zastopale dve nogometne ekipe in sicer U14 in U15.

Starejši osvojili turnir, kjer so premagali mlajše vrstnike iz U14. Tako so nogometaši osvojili 1. in 2. mesto!

Krčani so bili nastanjeni v centru mesta KLAGENFURT(Celovec), turnir se je odvijal na štadionu v Celovcu, kjer je potekalo tudi Evropsko nogometno prvenstvo leta 2008. Štadion sprejme 32.000 gledalcev in je drugi največji v Avstriji. Na turnirju je sodelovalo 16 ekip iz 5 držav, ki so bile razdeljene v 4 skupine.

Obe ekipe iz NŠ NK Krško sta se v predtekmovanju odrezali odlično in vse svoje nasprotnike premagali, kar jih je privedlo do medsebojnega finala na glavnem igrišču. Po bučnem navijanju na gledalcev, kjer se je nabralo okrog 1000, so obe ekipe pokazale borbeno in lepo igro, je starejša ekipa prišla do dveh zadetkov v drugem polčasu in osvojila turnir.

Poročilo so pripravili:
Gašper Kovač (Športna zveza Krško)
Miha Cerle (POK KRŠKO)
Mirsad Mujakič in Rok Zorko (NŠ NK KRŠKO)
Simon Gorenc (KK Posavje Krško)
Mateja Drmaž (OK Kostanjevica na Krki)
Andrej Hovelja (TK KRŠKO)

Galerija

neimenovana
neimenovana1
neimenovana2
neimenovana3
neimenovana4
neimenovana5
neimenovana6
neimenovana7
neimenovana8

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava