Državno prvenstvo mlajših dečkov in deklic na brestaniškem bazenu

22.7.2014 | 08:50

Državno prvenstvo mlajših dečkov in deklic na brestaniškem bazenu
Državno prvenstvo mlajših dečkov in deklic na brestaniškem bazenu

Plavalni klub Celulozar Krško je v soboto in nedeljo gostil državno prvenstvo v plavanju za mlajše dečke in deklice. V dveh dneh je na bazenu v Brestanici sodelovalo več kot 260 plavalk in plavalcev iz 26 slovenskih klubov, med njimi pa je bilo tudi 13 domačih plavalcev.

Med Celulozarji na prvem mestu omenimo Tima Bizjaka, ki je z osmimi osebnimi rekordi v osmih odplavanih disciplinah postal najboljši Krčan. V disciplini 50 metrov hrbtno je priplaval do 2. mesta (v kategoriji z leto starejšimi plavalci), blizu stopničk je bil še na 100 metrov hrbtno (osvojil je 4. mesto v kategoriji), med 10. v kategoriji z leto starejšimi plavalci pa se je uvrstil še na 50 metrov delfin (6. mesto) , 200 metrov mešano (8. mesto) in 50 metrov prsno (10. mesto).

Nik Sokolovič je v osmih nastopih popravil štiri osebne rekorde, Denis Pašalič Oražen se je kot edini Celulozar predstavil na 400 metrov prosto in v osmih nastopih popravil dva osebna rekorda, bogate izkušnje z nastopom na državnem nastopu pa so dobili tudi Jan Kozole, Tim Sokolovič, Gal Jevšenak, Maj Zorko, Brin Lipovž, Miha in Matija Osetič, Florijan Resnik, Gašper Božovič in Svit Lenartič.

Najmlajše tekmovalce krškega kluba do septembra čakajo zaslužene počitnice, že naslednji konec tedna bodo na Celulozarji plavali na državnem prvenstvu za dečke in deklice v Kranju, v začetku avgusta pa bodo plavalno sezono sklenili še najstarejši na državnem prvenstvu za kadete, mladince in člane na Ravnah na Koroškem.

PK Celulozar

Galerija

r-brestanica-001
r-brestanica-002
r-brestanica-003
r-brestanica-004
r-brestanica-005
r-brestanica-006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava