Črnomaljska godba do srebrne plakete na tekmovanju slovenskih godb

3.6.2014 | 11:35

Črnomaljska godba do srebrne plakete na tekmovanju slovenskih godb

KUD godba na pihala Črnomelj se je 25. maja na Prevaljah udeležila 34. tekmovanja Zveze slovenskih godb v 1. težavnostni stopnji, kamor je uvrščena na podlagi preteklih odličnih nastopov na tovrstnih tekmovanjih. Svojo kvaliteto so črnomaljski godbeniki pod taktirko dirigenta Iztoka Štruclja potrdili z osvojitvijo srebrne plakete in si tako ponovno zagotovili mesto med najboljšimi slovenskimi godbami. Tekmovalni program je zajemal obvezni skladbi Pomladna razpoloženja in The Land of the Long White Cloud, skladateljev Tomaža Habeta in Philipa Sparka, ter skladbo po lastnem izboru Music for a Festival, Philipa Sparka. Omenjene skladbe so Črnomaljci v sklopu priprav na tekmovanje predstavili širši publiki na javni generalki 11. maja v Kulturnem centru v Semiču.

Na tekmovanju v 1. težavnostni stopnji so nastopili še KD pihalni orkester Prevalje, Društvo goriški pihalni orkester, KD godba Liboje, KD pihalni orkester Kapele in KD godba Zgornje Savinjske doline, ki je postala tudi absolutni zmagovalec te težavnostne stopnje. Nastope pihalnih orkestrov je ocenjevala petčlanska komisija z domačimi (Miro Saje, Tomaž Habe, Ivan Marin) in tujima strokovnjakoma (Karl Geroldinger, Pieter Jansen).

Črnomaljski godbeniki so uspešne potrditve večmesečnega dela izjemno veseli, a hkrati že pogledujejo k novim izzivom. Zahvalit se morajo tudi Javnemu skladu za kulturne dejavnosti območni izpostavi Črnomelj, Kulturnemu centru Semič in občini Črnomelj, ki so jim omogočili udeležbo na tekmovanju.

Barbara Breznik
foto: arhiv godbe in Foto Anka

Galerija

o-godba-001
o-godba-002
o-godba-003
o-godba-004

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

5.6.2014Oceni vika lozar 

Edino čestitamo lahko, tudi drugo mesto je lepo. Škoda, ker se nekaj sliši, da imajo nekateri godbeniki probleme s prisotnostjo na vajah. Še velja, da so učenci Glasbene šole Črnomelj tudi člani godbe?

5.6.2014Oceni very  

vika ti si en fenomen,kaj nebi šla tudi ti med godbenike

5.6.2014Oceni fabio 

Spoštovana gospa Vika,do vas čutim polno spoštovanje in lepo,da tudi takole s komentarji pokažete kako vam je mar za to kar se dogaja v Črnomlju. In ravno zato,ker vam je mar, NE bi smeli širiti govoric,ki niso preverjene. Napisali ste:"Sliši se...." Kje se sliši,kdo to širi,kdo so ti,ki naj bi imeli težave s prisotnostjo? Kako je z učenci glasbene šole in njihovim članstvom pri godbi,boste morali ob prvi priliki vprašati vsaj dva črnomaljčanom zelo znana posameznika,ki sta povezana z godbo,a tudi nista. Vika forever!

5.6.2014Oceni tinka 

no vika zmešana,ne rabš tolk tercijalkat tu gore...ognjeni bojevnik te bo v ri....nasuval

5.6.2014Oceni hermina 

ma kj se sekiraš ona črnomaljcem i občini,sramoto dela,non stop

6.6.2014Oceni metka 

prosim malo spoštovanja gospa vika je čisto vredu gospa pač ima svoje poglede na stvari pa jo jemljite tako kot je vsaj ima pogum javno se izpostaviti se javno tinka ti pa malo prelistaj bonton malo kulture do starejših

8.6.2014Oceni IP 

Gospa Vika, za tinko zahtevat kazenski pregon zaradi razžalitve, zahtevat IP, da se razkrije komentatorja, ki žali. Da bo za opomin drugim zaradi nesramnosti. Tu imate vse razloge za to. Dobljena pravda.

8.6.2014Oceni marija 

kakšno neumestno in neokusno komentiranje k članku! iskrene čestitke črnomaljskim godbenikom - pridni, uspešni in prijetna skupina ste!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava