Likovna delavnica za odrasle in mladino - Mozaik, JSKD Novi trg Novo mesto

9.5.2014 | 17:00

Spoštovani, v lanskoletnem jesenskem času so se nekateri udeleženci že preskusili v izdelavi mozaičnega pladnja. Tokratna delavnica je razpisana kot nadgradnja programa, le da bo končni izdelek v drugačnih dimenzijah. S strani že sodelujočih na naših delavnicah kot tudi novih interesentov smo namreč prejeli pobudo, da razpišemo delavnico mozaika - MOZAIČNA VRTNA MIZA. Na delavnici bo dovolj časa za priučitev osnovnega znanja, ki so ga udeleženci prve delavnice že pridobili. Zato vabljeni vsi, ki bi si želeli narediti svojo unikatno mozaično vrtno mizo. Zagotovo bo v teh toplih dneh ob njej prav prijetno posedeti in kaj okusnega postaviti nanjo.

Mozaik je starodavna slikarska tehnika, ki se izvaja z zlaganjem raznobarvnih kamnitih ali steklenih ploščic poljubnih oblik pritrjenih z vezivi na površino. Izdelava mozaika je preprosta. Z mozaiki lahko obdelujemo tla, stene ali druge predmete. Poznamo več tehnik in načinov polaganja mozaikov. Izdelava mozaikov omogoča svobodno izražanje in kreativnost.

Program: Na tokratni delavnici bomo spoznali direktno metodo. Gre za polaganje koščkov materiala direktno na podlago. Pri izdelavi bomo uporabili keramične ploščice. Predstavljen bo tudi proces fugiranja. V dveh zaporednih srečanjih bomo okrasili že izdelano VRTNO MIZO S POLJUBNIM mozaičnim vzorcem.

Urnik: Delavnica bo potekala v likovnem ateljeju Sklada v KC Janeza Trdine (Novi trg 5, Novo mesto).

1.srečanje: PETEK, 9. MAJA 2014, od 17. do 19. ure

-teorija, skica, postavitev, lepljenje

2.srečanje: SOBOTA, 10. MAJA 2014, od 10. do 16. ure (urnik je postavljen okvirno, natančno bo dogovorjeno na prvi, petkovi delavnici)

-fugiranje, barvanje.

Mentorica:

Suzana LIPAR se z ljubiteljskim likovnim ustvarjanjem ukvarja že vrsto let. Raziskuje na raznolikih področjih likovne umetnosti ter drugih ročnih spretnostih. Svoja dela je razstavila na nekaj manjših razstavah. Ustvarjanje in kreativnost sta postala njen način življenja. V vseh letih ustvarjanja si je pridobila veliko izkušenj, ki jih rada podeli z otroci in odraslimi, ki jih tovrstno ustvarjanje navdušuje.

Šolnina znaša 60 € (znesek je mogoče plačati v dveh obrokih / aprila in maja). V ceno je vključena šolnina, vrtna miza potreben material in orodje za izdelavo mozaika ter predpisani davek.

Prijave bomo zbirali na telefonski številki 07/39 30 382 (vsak delovni dan med 9. in 13. uro), ali 031/704 529. Prijavo lahko oddate tudi preko e-pošte: oi.novo.mesto@jskd.si najkasneje do četrtka, 17. aprila 2014. Če ne bomo prejeli vsaj 7 prijav, bomo delavnico odpovedali. Ker je organizacija delavnice vezana na nakup miz (za katere smo se že pozanimali, da jih dobimo po ugodnih cenah – na zalogi jih bodo imeli do petka, 18. aprila 2014), vas res prosimo, da ste s prijavami točni. Sicer za tako ugodno ceno ne bomo mogli ponoviti razpisane delavnice.

Kaj morate še vedeti: Mizo, orodje in material preskrbi organizator, tečajniki pa morajo imeti primerno delovno obleko.

Lahko prinesete tudi odpadne keramične ploščice po svoji izbiri. Imamo jih kar precej na razpolago v našem ateljeju, vendar si zaradi svojega designa / uskladitve mozaične mize z domačim vrtnim pohištvom prinesete tudi svoje.