Pohod na Krokar in Krempo, odhod z avtobusne postaje Novo mesto

27.4.2014 | 06:45

Planinska skupina Krka  vas vabi na Krokar, 1122 m in Krempo, 942 m

v nedeljo, 27. aprila 2014

ODHOD: ob 6.45 iz Avtobusne postaje NM, ob sedmih izpred Krke v Ločni.

TURA: Peljali se bomo čez starodavni Dvor, čez Kočevje do Kočevske Reke v Borovec Od tam bomo v dobri peš uri na vrhu Krokarja. Spustili se bomo na sedlo, se dvignili na Krempo in nazaj v Inlauf. Zapeljali se bomo do slapu Nežica, se sprehodili do izvira in nazaj. To bo vzelo dve uri hoje v čudovitem Stvarstvu, cel dan okoli šest ur. Pot domov – okrog sedmih zvečer.

OPIS:

Naravni rezervat Krempa je osrednja točka naše poti. Travnato sedlo nad kanjonom reke Kolpe se spomladi odene v cvetoče narcise. Tu je tudi križišče planinskih poti. Kočevska planinska pot nas vodi po gozdovih in ostenjih visoko nad zeleno dolino Kolpe, prečnica Borovec - Bosljiva Loka nas z orlovskih višin spusti po divjih strminah do reke Kolpe. Naša pot pa se obrne proti izhodišču. Nekdanje vasi Inlauf in Borovec nam predstavijo stare fotografije iz albuma inž. Knafeljca. Bodo nekoč cvetoči in turistični kraji, ki so jih v vojni ihti in rihti kočevski Nemci zapustili, zmagovalci pa iz njih naredili svoja igrišča, zapore in so nato samevali v zaprtem območju, znova zaživeli?

OPREMA: dobri planinski čevlji, vetrovka, kapa, pulover, rokavice, rezervno perilo, (majica, srajca …), plastenka maratonika ali vitanove. Priporočam pohodni palici.

HRANA: iz nahrbtnika.

CENA prevoza za člane Trim kluba in otroke 10 evrov, za ostale 15 evrov.

POSEBNOST: turo bomo opravili v vsakem vremenu, vabiva tudi družine! Povejte prijateljem!

Če bo prijav premalo za bus, gremo z osebnimi avtomobili.

Vrnili se bomo, ko bomo podvig opravili.

PRIJAVE: do petka, 25. aprila 2014 v Oddihu na tel 07 331 7702 ali 040 751 389 Petru.