Likovna delavnica za odrasle in mladino - Akril, JSKD Novi trg Novo mesto

26.4.2014 | 10:00

program A K R I L mentor Jože KoTar

Spoštovani likovni ustvarjalci,

sprva prijazen pomladni pozdrav. Po programu za letošnje leto smo tako že uspešno zaključili program GRAFIKA, ki ga je vodil Hamo Čavrk, v mesecu marcu smo začeli s programom ILUSTRACIJA, ki ga vodi Peter Škerl. Do začetka poletja načrtujemo izvedbo še dveh zelo zanimivih programov za mladino in odrasle: AKRIL in MOZAIK.

S programom AKRIL bomo začeli konec aprila. Vodil ga bo slikar Jože Kotar. Delo bo, tako kot je običaj pri nas, potekalo v obliki plodnega dialoga med mentorjem in udeleženci.

Prvo srečanje bomo imeli v soboto 26. aprila 2014, ob 10. uri (likovni atelje JSKD, KC Janeza Trdine). Po urniku bo program potekal tri sobotna srečanja. Prvo srečanje (26.4.) bo potekalo v ateljeju JSKD med 10. do 13. uro, drugi dve sobotni srečanji pa bosta potekali na prostem. Lokaciji bomo določili skupaj na prvem srečanju. Predvidoma bosta to soboti 10. in 17. maj, seveda, če nam bo vreme naklonjeno. Za tiste, ki se nam boste letos priključili prvič, slikanje na prostem nima posebnega urnika. Običajno se na lokaciji dobimo ob 10. uri zjutraj in slikamo do poznega popoldneva.

Beseda o mentorju: Jože Kotar je bil rojen leta 1952 v Novem mestu. V sedemdesetih letih je obiskoval Robovo slikarsko šolo pri prof. Milanu Butini in kiparki Dubi Sombolec. Leta 1979 je bil sprejet v pariško delavnico Jara Hilberta v Ville d’Avray, za tem pa se je izpopolnjeval še v Regensburgu pri prof. Theodorju G. Sellnerju. V vsem času ustvarjalnega delovanja je prejel 40 domačih in mednarodnih nagrad, za njim je prek 40 samostojnih in prek 300 skupinskih razstav.

Za delavnico potrebujete slikarska platna (v poljubni velikosti) in čopiče za akrilne barve, če jih že imate, sicer bodo na voljo tudi pri nas, prav tako vam bodo na voljo osnovne akrilne barve ter papir za akrilno slikanje.

Cena delavnice znaša skupaj s predpisanim davkom 66 €, poravnali jo boste lahko v dveh obrokih.

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo na štev.: 07/39 30 380, 040/210 626, prijavite pa se na e-naslov: oi.novo.mesto@jskd.si .