Kreaktivnice s psičko Matildo

25.4.2014 | 09:45

Kreaktivnice s psičko Matildo

V Muzeju na prostem Pleterje smo kljub prazničnemu dnevu v soboto pripravili za otroke in njihove starše kreaktivnice, ki so bile času primerno velikonočno obarvane. Že pri vstopu na posest je prišleke pozdravljala naša psička Matilda, ki je bila navdušena nad otroci in njihovo prijaznostjo.

Po pozdravu skrbnika Simona smo se najprej lotili barvanja jajčkov, ki so jih zvalile muzejske kokoške. Pripravili smo štiri naravna barvila olupkov rdeče in navadne čebule, regratovih cvetov in kopriv. Po risanju na jajčka in okrasitvi z listki, rožicami in različno travo smo pustili jajčka v barvilih in se odpravili do našega zajčka Filipa. Tam so otroci in njihovi starši lahko v navzočnosti skrbnika zajčka pobožali in se z njim poigrali ter spoznali njegova prijatelja dihurja Vinka in Lenčico. Pri zajčku so zvedeli za skriti zaklad, do katerega pa lahko pridejo le s pravilnim reševanjem ugank. Rešitev vsake uganke je napovedala premik do lokacije nove uganke in na koncu do skritega zaklada. Tako smo vsi skupaj tekali po muzejskem dvorišču od skrivališča do skrivališča in reševali uganke. Za nagrado, ker so našli zajčkov skriti zaklad, so otroci dobili čokoladno presenečenje.

Po kratki malici smo se vsi skupaj odpravili na dvorišče in se igrali tako, kot so se igrali nekoč. Pomerili smo se v metanju podkev, se skupaj naučili »Ali je kaj trden most?« in za zaključek še gnilo jajce.

Na koncu smo pogledali, kako so se naša jajčka obarvala in ugotovili, da so naravne barve nekaj posebnega, čeprav so jajčka svetlejših odtenkov.

Kreaktivnice s psičko Matildo se bodo odvijale vsako tretjo soboto v mesecu v dopoldanskih urah. Na njih bomo z otroki ustvarjali in bili aktivni (igre na prostem). O vseh dogodkih bomo obveščali. Več pa si lahko preberete tudi na www.skansen.si.

Branka

Galerija

psicka-001
psicka-002
psicka-003
psicka-004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava