V živo: Velebor, LokalPatriot Novo mesto

25.4.2014 | 21:30

koncert

Velebor

Brez napihovanja, lahko sedaj skupino Velebor predstavimo, kot vodilno v Sloveniji in spoštovano v širši regiji, kar se »hip hop-a« zadeva. Hip hop trdnjava, ki je zgrajena iz dveh izredno močnih središč domačega hip hop dogajanja. Mrigo in Ghet, velenjska predstavnika, ki sta z svojim albumom »Mrigz 'n' Ghet Hitz« postavila nov mejnik rap-a na Balkanu ter Emkej in Mito, prepoznavna mariborska naveza, s katero skupaj tvorijo ime Velebor.

Njihovi solo projekti, so nepogrešljivi v debati o slovenskem hip hop-u. Po številnih skupnih projektih, so aprila letos postregli s celotnim albumom »Božja Gamad«. Z imenom skupine, naslovom albuma in tematikami, ki se jih lotevajo, skušajo fantje opozoriti na pomen ravnovesja dobrega in slabega, ki ga jemljejo za svoj smisel življenja. Na albumu gostujeta raperja Nemir iz Velenja in Gero iz Krškega ter izvrstna vokalistka Polona iz Maribora. Album je izšel pri neodvisni založbi Wudisban Records, katere soustanovitelj je član skupine Emkej.

Medtem, ko je prvi video singl "Lifting" zaštekal na prvem mestu lestvice "Točka", sta drugi z naslovom "Zadni Komad", ter tretji »Božja Gamad«, že dosegla ogromno ogledov na spletu. Te dni pa je Velebor v sodelovanju s pevko Polono že objavil nov, že četrti video singl z naslovom »Gadbadigard II«, ki že pridno kroži po spletu.

Predstavitveni koncerti v Mariboru, Ljubljani, Novi Gorici, Portorožu, so bili odlično obiskani in izpeljani.

Že sama »kilometrina« koncertov, nakazuje na izdelane ampak še vedno surove in spontane nastope, na katerih uživajo ljubitelji različnih zvrsti glasbe.

VELEBOR – Lifting (Video): https://www.youtube.com/watch?v=EApGBV69YbI

VELEBOR – Zadni Komad (Video): https://www.youtube.com/watch?v=BJvWqlH3H-U

VELEBOR – Božja Gamad (Video):https://www.youtube.com/watch?v=ko9lK-4V8hE

VELEBOR – Gadbadigard II (Video): http://www.youtube.com/watch?v=hFAkPIwet5o

Obiščite tudi:

https://www.facebook.com/pages/Velebor,

https://www.facebook.com/emkej.tekochee,

https://www.facebook.com/pages/Mrigo,

http://wudisban.ws

petek 25. april ob 21:30, Klub LokalPatriot - 3€/5€