Modra polica tudi v Gostišču Veselič

23.4.2014 | 11:15

Modra polica tudi v Gostišču Veselič

V četrtek, 17. aprila 2014, je bila v Gostišču Veselič v Podzemlju odprta sedma modra polica v metliški občini. Ideja o modrih policah se je porodila Toniju Gašperiču, humoristu, pisatelju, pesniku, voditelju, zamisel pa je uresničil v sodelovanju z Ljudsko knjižnico Metlika. Prva je bila postavljena 24. avgusta 2011 pred Bistrojem Julija v poslovnem centru Gala v Metliki.

In kaj sploh je modra polica?

Polica modre barve, na kateri so knjige, ki jih lahko vsakdo vzame v roke, jih prelista, prebere, odnese domov in vrne na polico ali pa tudi ne - knjigo lahko tudi obdrži. Na modro polico pa lahko vsakdo prinese tudi svojo knjigo, ki je ne potrebuje več.

Do odprtja modre police v Gostišču Veselič v Podzemlju je bilo zbranih 155 knjig in 3 revije, na dan otvoritve pa še 71 knjig. Prireditev je popestril nastop otroške folklorne skupine Osnovne šole Podzemelj pod vodstvom Rozalije Fabič in ob spremljavi Erike Kralj na kitari. Nastopil je tudi recitator Adam Drakulič. Prisotne je pozdravil metliški župan Darko Zevnik, polico pa sta odprla Marta Strahinič, direktorica Ljudske knjižnice Metlika, in Toni Gašperič.

Organizatorji - Toni Gašperič, Ljudska knjižnica Metlika in Gostišče Veselič- si želijo, da bi modra polica v Podzemlju zaživela, da bi knjige krožile in dosegle čim več bralcev.

Andreja Drakulič Veselič in Marta Strahinić

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava