Srednješolska mednarodna turistična tržnica, Glavni trg Novo mesto

23.4.2014 | 11:00

OBVESTILO ZA JAVNOST O ZAPORI ZGORNJEGA DELA GLAVNEGA TRGA V NOVEM MESTU ZARADI MEDNARODNE TURISTIČNE TRŽNICE

V sredo, 23. aprila 2014 bo potekala zapora zgornjega dela Glavnega trga v Novem mestu od 6. do 18. ure.

Ta dan bo od 9. do 18. ure potekala Mednarodna turistična tržnica v organizaciji Turistične zveze Slovenije, Grma – Centra biotehnike in turizma Novo mesto ter Mestne občine Novo mesto.

Sodelovalo bo okrog 300 dijakov tridesetih srednjih gostinskih in turističnih šol iz Slovenije in tujine, ki bodo tekmovali v pripravi različnih jedi, tipičnih za kraje iz katerih prihajajo.

POTEK IZVEDBE TURISTIČNE TRŽNICE

NOVO MESTO, SREDA, 23. APRIL 2014

9.00 – 11.00prihod ekip in priprava stojnic na Glavnem trgu

11.00 otvoritev turistične tržnice

11.30 – 15.30 ocenjevanje stojnic

16.00 – 16.45srečanje mentorjev in članov ocenjevalne komisijev banketni dvorani

Gostišča na Trgu, Hiša kulinarike in turizma

16.00 – 17.00zabavni kviz

17.00razglasitev rezultatov in zaključek festivala

Turistična zveza Slovenije je tudi letos organizator osnovnošolskega 28. festivala Turizmu pomaga lastna glava in srednješolskega 11. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma. Tema letošnjih festivalov je NA ZABAVO V NARAVO, ki je mladim dovolila veliko širino pri izbirni naslova in teme njihove naloge. Mladi so v programih pripravili nepozabna dvodnevna doživetja v naravi, kjer svojim vrstnikom ali turistom predstavijo svoj kraj in okolico, domačo obrt, lokalno kulinariko, skupaj pa lahko tudi doživijo nočni sprehod ali pa spanje pod zvezdami,... Naloge so mladi ustvarjali celih pet mesecev. Pri tem so raziskovali, ustvarjali, preverjali, primerjali, izdelovali, oblikovali, sodelovali in še kaj, ob tem pa spoznavali nove procese in poti do bodočih poklicev. Veliko nalog je zelo dobro premišljenih in omogoča takojšnjo vključitev zamisli v krajevno turistično ponudbo.

Vabimo vas, da si ideje mladih ogledate in doživite na turističnih tržnicah:

- osnovnošolski državni turistični tržnici v torek, 22. aprila 2014 med 14.30 in 18. uro v Mercator centru Maribor Tabor. Predstavljalo se bo 36 osnovnih šol, najboljši iz že izvedenih regijskih tekmovanj.

- srednješolski mednarodni turistični tržnici v sredo, 23. aprila 2014 med 11. in 17. uro na glavnem trgu v Novem mestu. Predstavljalo se bo 31 ekip iz Slovenije in tujine (Italija in BIH). Njihove turistične spote si lahko ogledate in seveda tudi »všečkate« na FB strani TZS.