VIDEO: Brigita Šuler si je sposodila obraze politikov

18.4.2014 | 13:30

VIDEO: Brigita Šuler si je sposodila obraze politikov
VIDEO: Brigita Šuler si je sposodila obraze politikov
VIDEO: Brigita Šuler si je sposodila obraze politikov
VIDEO: Brigita Šuler si je sposodila obraze politikov

Brigita Šuler se po dolgem času predstavlja z novo pesmijo "Slovenka", v kateri prepeva o vroči Španiji. Ob izdaji novega singla je posnela tudi hudomušen video, kjer imajo glavno besedo naši politiki. ''Med spremljanjem dnevnih novic sem nedavno zasledila, da so v eni izmed osnovnih šol uvedli sistem preverjanja plačevanja šolskih malic tako, da so v sramoten položaj spravili prav otroka. V primeru, da njegovi starši niso mogli plačati malice, je sistem s piskom o neplačilu opozarjal otroka vpričo vseh ostalih sošolcev. Po drugi strani pa je protiustavno spisan zakon o nepremičninskem davku povzročil več milijonsko luknjo v proračunu, ki so jo zaradi soglasja vladajoče politike, pripravljeni nadomestiti z zmanjšanjem javne porabe in zvišanjem trošarin.

Potem sem poklicala predsednico vlade Alenko Bratušek in ji rekla: "Poslušaj Alenka. Vi politiki se o milijonih pogovarjate tako, kot ostali o centih. A ne bi vi poiskali še denarja za malice otrok v osnovni šoli?" "Ja, ja. Vem ..." je odgovorila Bratuškova in nadaljevala: "To sem že hotela, pa vedno pride nekaj vmes. Zmeniva se, da jaz uvedem brezplačne malice v osnovnih šolah, ti pa meni napišeš pesem, da bom malo pela. Prav?''

In zgodila se je Slovenka ... Pesem, pri kateri je Brigita povabila k sodelovanju predsednico vlade Alenko Bratušek. Vse skupaj bi bilo seveda super, če se Brigita potem ne bi zbudila in ugotovila, da so bile vse skupaj le sanje.

Brigita o novem singlu takole:

''Pesem Slovenka ni v nikakršni povezavi s politiko. Videoposnetek sicer vsebuje obraze politikov, ker se mi zdi, da je v zadnjem času politika vse prej kot resna. Moje sporočilo politiki je, naj z nenehnimi političnimi igricami in korupcijo prenehajo hraniti otroka v sebi in tako privarčujejo morda vsaj za malice vseh slovenskih osnovnošolcev. Obrazov nisem izbrala z namenom, da bi kogarkoli obtoževala, ampak sem izbrala trenutno najbolj popularne.''

Maks Žbogar

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

18.4.2014Oceni korli 

ta naša xxxx se kar pufa

18.4.2014Oceni iii 

komad na iste ali slabšem nivoju kto naša vlada. zdej daš pač neke frise poltikov gor, ker je "in". v bistvu jim delate reklameo in nočete, da se spremenijo. koga bi pa potem imeli za oprvljat?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava