Ocenjevanje vin v sklopu izbora »Županovega vina« za leto 2014

18.4.2014 | 12:15

Ocenjevanje vin v sklopu izbora »Županovega vina« za leto 2014

V sredo, 16.4.2014, je v Mestni hiši potekalo ocenjevanje vin v sklopu letošnjega izbora »Županovo vino« za leto 2014. Na ocenjevanju vin, ki so ga podprla vsa vinogradniška društva v Občini Brežice, je bilo ocenjenih 58 vzorcev - 30 belih bizeljčanov ptp in 28 cvičkov ptp iz šestih vinogradniških društev občine Brežice.

Naj spomnimo na sistem izbora »Županovega vina«, ki ga letos začenjamo v Brežicah. Glede na to, da imamo v občini dva zelo raznolika vinorodna okoliša, se je župan Občine Brežice, ob podpori vinogradniških društev, ki delujejo v občini in podpori Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, odločil, da bo časten naziv »Županovega vina« vsako leto podelil tako imenovanemu »dvojčku« - v letošnjem letu ga bo sestavljal najbolje ocenjeni cviček ptp in beli bizeljčan ptp.

V sredo je tako strokovna komisija v sestavi Milena Rožman (predsednica), Samo Hudoklin, Andrej Bajuk, Jože Prah in Andi Brodi, ocenila vseh 58 vzorcev. Uradna razglasitev zmagovalcev bo v petek, 25.4.2014, ob 19.00 uri, v Mestni hiši Brežice. Župan Občine Brežice, ki bo zmagovalni dvojček vin uporabljal za protokolarne in promocijske namene Občine Brežice, bo na uradni razglasitvi rezultatov, podelil tudi nagrade vinogradniškim društvom, iz katerih prihajajo zmagovalci izbora, vsa najboljša vina, ki so se uvrstila v ožji izbor, pa boste lahko tudi degustirali.

Pridružite se nam v petek, 25.4.2014, ob 19.00 uri v Mestni hiši Brežice.

Minister za zdravje opozarja - Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!!!

Projekt »Vrata turizma« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij odgovarja LAS Posavje. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja RS za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

ZPTM Brežice

Galerija

mestna-hisa-001
mestna-hisa-002
mestna-hisa-003
mestna-hisa-004
mestna-hisa-005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava