Lepota in moč besede - srečanje učiteljev podružničnih šol

18.4.2014 | 09:20

Lepota in moč besede - srečanje učiteljev podružničnih šol

Društvo učiteljev podružničnih šol – DUPŠ, ki je bilo ustanovljeno leta 2000 z namenom povezovanja le-teh, že nekaj let organizira različna izobraževanja, strokovne posvete o aktualnih temah, izmenjavo izkušenj ter strokovno sodelovanje z zamejstvom. Vsako leto se strokovni posvet in srečanje odvijata na drugi podružnični šoli, torej v različnih krajih Slovenije. Na ta način se naše delo predstavlja širši javnosti.

Letos smo se tako učitelji podružničnih šol Slovenije zbrali na 14. strokovnem posvetu na PŠ Črniče in PŠ Vipavski križ, ki sta eni od petih podružničnih šol OŠ Dobravlje v Vipavski dolini. Tema letošnjega strokovnega posveta je bila Lepota in moč besede.

V petek, 11. aprila, smo si na PŠ Črniče, katero obiskuje preko 70 učencev od 1. do 5. razreda, ogledali kulturno prireditev učencev podružnične šole, na kateri so nas pozdravili ravnateljica OŠ Dobravlje, ga. Mirjam Kalin, med govorniki pa so bili tudi župan občine Ajdovšine,. G. Marjan Poljšak, predstavnik Ministrstva za šolstvo, pa tudi g. Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije ter predsednica društva učiteljev podružničnih šol Slovenije, ga. Katja Bolko. Poslušali smo tudi predavanje ge. Lorenzutti o načelih javnega nastopanja – retoriki.

V popoldanskem času smo se učitelji podružničnih šol udeležili tematskih delavnic na matični OŠ Dobravlje, kjer smo aktivno sodelovali na delavnici doživljajskega branja umetnostnih besedil, katero je vodila ga. Nataša Konc Lorenzutti, delavnice beseda v gibu, katero je vodila ga. Katja Bucik in glasbene delavnice, katero je vodila ga. Marinka Šuštar.

Poslušali smo predstavitev strokovnih prispevkov učiteljev praktikov in si ogledali nastop gledališke skupine učiteljev podružničnih šol Slovenije – Izgubljena ali pozabljena beseda.

Vloga besede je izrednega pomena. Kot učitelji-vzgojitelji verjamemo, da je naše poslanstvo otrokom približati lepo slovensko besedo in pa besede, kot so prijateljstvo, sodelovanje, pomoč, pa besede, ki vlivajo zaupanje, sprejemanje, spodbujanje in tolažbo.

Mojca Pavlin, vodja PŠ Podgrad in PŠ Dolž

Galerija

u-moc-001
u-moc-002
u-moc-003
u-moc-004
u-moc-005
u-moc-006
u-moc-007
u-moc-008
u-moc-009
u-moc-010
u-moc-011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava