Nepozabna noč v Otroškem vrtcu Metlika

17.4.2014 | 10:20

Nepozabna noč v Otroškem vrtcu Metlika
Nepozabna noč v Otroškem vrtcu Metlika

V našem vrtcu se zavedamo, da je otroštvo pomembno življenjsko obdobje. Vemo, da se otroci zelo veliko naučijo, če imajo ustrezne pogoje za učenje ter spodbudo, čas in potrpljenje odraslih. Otrokom, ki obiskujejo naš vrtec, ponujamo veliko pestrih dejavnosti in jih spodbujamo, da si pridobivajo različne izkušnje preko igre in v vsakdanjih življenjskih situacijah.

Glede na to, da otroci v vrtcu preživijo veliko časa je zelo pomembno, da jim nudimo prijaznost in toplino ter dragocene priložnosti za učenja in razvoj. Ker otroci gradijo svoje znanje in svojo osebnost ob izkušnjah v družinskem in družbenem okolju menimo, da mora biti na ravni vrtca zagotovljena dopolnitev kurikula z različnimi dejavnostmi, vsebinami in metodami. Čeprav izvedbeni nivo dejavnosti zahteva od strokovnih delavcev fleksibilno izvajanje načrtovanega dela in se mora tekom izvedbe osredotočati na različne odzive otrok, pedagoški delavci s svojo zavzetostjo in z ustvarjalnim strokovnim delom uresničujejo zadano vizijo vrtca. Dejavnosti, ki jih ponujajo otrokom povezujejo različna področja kurikula ter so načrtovana kakovostno, usmerjeno in osmišljeno..

Vzgojiteljice so v okviru obogatitvenih dejavnosti pripravile pretekli teden otrokom nepozabno izkušnjo. Vse tri skupine najstarejših otrok so namreč prespale noč v vrtcu.

Otrokom so vzgojiteljice pripravile bogat program, poln presenečenj. Več kot 60 otrok se je zbralo pozno popoldan v večnamenskem prostoru vrtca, kjer so prav vsi otroci pogumno pomahali staršem v slovo. Napetost in pričakovanje je bilo čutiti v zraku. Otroci so najprej malo zarajali, nato so si izbrali ležalnike, sledila je skupna večerja. Po večerji je v telovadnici vrtca gospa Irena na različna glasbila in gonge melodično, harmonično in ritmično priklicala zanimive zvočne svetove (šumenje valov, dih daljnih vetrov, živali in rastlin …) ter poskrbela, da je prebrana pravljica o Spančku dobila čisto nov pomen. Sledil je sprehod po vrtcu in njegovi okolici s svetilkami. To je bilo prav posebno doživetje, polno senc in zanimivih utrinkov. Po končanem sprehodu je sledilo preoblačenje v pižame in čisto prava modna revija ter pižama zabava. Pred spanjem je bilo potrebno poskrbeti še za zobke in se umiriti ob prijetni risanki. Nato je bilo še nekaj časa namenjeno kratkemu klepetu s prijatelji na ležalnikih in pravljici za lahko noč. Zjutraj je sledila podelitev priznanj vsem junakom.

Prepričani smo, da imajo stališča in vplivi vzgojitelja pomembno vlogo na vseh področjih otrokovega razvoja in da s pomočjo takšnih dejavnosti otrokom v vrtcu omogočamo, da spoznavajo svoje omejitve in meje ter imajo možnost in priložnost doživeti vrtec kot okolje, v katerem se počutijo varno in sprejeto.

M. K.

Galerija

baterije
cebelice
medvedki
modna revija
ogled risanke
pocitek
pranje zob
priprava
spanje 1
sprehod z bater.
veÄŤerja
zajtrk
zvezdice
zvoÄŤno uglasevanje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava