Svetovni karate bron za Julijo

17.4.2014 | 08:10

Svetovni karate bron za Julijo

Na svetovnem pokalu v 'Shito Ryu' karateju »Kofukan 2014« v Podčetrtku je Julija Laznik, članica Yuki karate ekipe, ki deluje pri Judo klubu Krško, v katah med 13-letnimi deklicami osvojila bronasto medaljo!

Julija Laznik je pred dvema mesecema z zmago na državnem prvenstvu 'Shito Ryu' karate stila v Polzeli napovedala svoj vzpon med najboljše, bronasta medalja na svetovnem pokalu na 'domačem terenu' pa je njen prvi uspeh v mednarodni konkurenci!

Uspeh je ekipa Krškega dopolnila tudi z rezultatom v katah (Nino Rep – Julija Laznik – Laura Starc), ki je v konkurenci do 16 let osvojila 5.mesto, zmaga pa je pripadla Švedom pred Bolgarijo. Svoj ognjeni krst pa so doživeli tudi ostali mladi tekmovalci: David Laznik je v katah posamično osvojil 5.mesto, Nino Rep pa 7.mesto (med dečki 13 let), Laura Starc je zasedla 9.mesto (kate 15 letI), Kaja Nakani pa 9.mesto (kate 16 let).

Zmaga v bojih težke kategorije je pripadla Dimitriju Fagelyskem (Rusija) pred pred Patrikom Lekičem (Danska), Luka Deberšek (Slovenija) pa je osvojil tretje mesto. V srednji kategoriji je zmagal Francoz Badyga pred Rusom Gognyaevom, bron pa je osvojil Beno Žgank (Sloveija). V lahki kategoriji je zmgal Jernej Blatnik (Slovenija) pred Francozom Leportom in Dancem Jensenom.

Prednost domačega terena, a tudi odlične forme, so izkoristile reprezentantke v ženski konkurenci: Tanja Vrbnjak je osvojila zlato medaljo v bojih težke kategorije, Vesna Bezgovšek pa v srednji kategoriji – obe po seriji odličnih, navdahnjenih in zelo učinkovitih bojev!

Uspeh Julije Laznik pa je prvi pomembni in opazni mednarodni rezultat za karate iz Krškega po slovesu od tekmovanj Marije Jeler pred petimi leti! Julija je svojo športno pot začela prav na treningih pri Mariji Jeler, a se je le-ta nato posvetila študiju medicine, Julija pa je trenige in razvoj nadaljevala v Yuki karate šoli. Po tem uspehu lahko upamo, da bo spretna Julija morda prej ali slej krenila po poti legendarne krške karateistke tudi v bojih, ne le v katah.

Julija Laznik, pa tudi celotna ekipa iz Yuki karate sekcije pri Judo klubu Krško, že dve leti uspešno vadi pod vodstvom veterana posavskega karateja Veljka Jukiča, ki je z novimi generacijami karateistov iz Krškega, Čateža in Brežic našel nove trenerske izzive, prve medalje na DP v Shito Ryu karateju ter Julijin bron na svetovnem pokalu pa dokazujejo, da je mlada ekipa nove generacije posavskih karateistov na najboljši poti do novih izzivov in zmag!

Pa še to: svoj ognjeni krst na velikih tekmovanj sta doživela tudi Kristian Dejanovič (5.mesto) in Gal Kodrič (7.mesto, oba Yuki karate sekcija OŠ Brežice), ki sta nastopila v katah med dečki do 10 let starosti. Za medalje jer še čas, a je treba že v mladosti zbirati izkušnje, opazovati tekmece, se učiti in pripravljati na nove izzive – tako na tekmovanjih, kot v stalnem življenskem in športnem razvoju! V slovenskem ženskem karateju pa je Marija Jeler že dobila svoje naslednice v Vesni Bezgovšek in Tanji Vrbnjak, morda pa se na to raven kaj kmalu uspe povzpeti tudi Juliji Laznik in njenim kolegicam in kolegom iz posavske Yuki karate šole!

Željko Jeličič
Foto: Matjaž Verk in V. J.

Galerija

z-karate-001
z-karate-002
z-karate-003
z-karate-004
z-karate-005
z-karate-006
z-karate-007
z-karate-008
z-karate-009
z-karate-010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava