Črnomaljski Griček - v parku ogorki, steklo, plastenke ...

16.4.2014 | 13:25

Črnomaljski Griček - v parku ogorki, steklo, plastenke ...
Črnomaljski Griček - v parku ogorki, steklo, plastenke ...

Spomladansko čistilno akcijo, katero je organizirala občina Črnomelj, smo se udeležili tudi predstavniki pustnega društva Presta, predstavniki društva prijateljev mladine Črnomelj in predstavniki Hiše Sadeži družbe Črnomelj. Zadolženi smo bili za Griček in okolico.

Čistilna akcija je bila sicer predvidena prejšnjo soboto, vendar zaradi slabega vremena-dežja smo jo prestavili na torek, 15. 4. 2014.

Presenečeni smo bili, kaj vse se najde pod klopcami v parku, okoli spomenika in kaj vse se skriva v okrasnem grmovju (cigaretni ogorki, razbito steklo, prazne steklenice, plastenke ...)

Po končani akciji pa smo si privoščili malico.

Še ogromno bo potrebno vložiti v naše obnašanje in kulturo občanov.

pustno društvo Presta Črnomelj
društvo prijateljev mladine Črnomelj
Hiša Sadeži družbe

Galerija

gricek-001
gricek-002
gricek-003
gricek-004
gricek-005
gricek-006
gricek-007
gricek-008
gricek-009
gricek-010
gricek-011

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.4.2014Oceni vika lozar 

Pustno društvo, DPM, Hiša sadeži, pa še kar nekaj društev in klubov v občini rado priskoči na poziv občine, ker se za nekaj fičnikov, ki jih dobijo za svoje udejstvovanje v dobro mladine, starine in ostalih, ki bi jim bilo drugače življenje neznosno, čutijo dolžni priskočiti na pomoč takim zastonjkarskim akcijam, pa še pospravljati morajo za packami. Civilna družba v našem prostoru še spi. Kdaj bomo doživeli, da bomo opozorili mimoidočega s psom, ali ima vrečko za pasjek, opozorili soseda, znanca, da so za smeti kontejnerji, pa še ločevati jih mora! Precej smo krivi ravno tisti, ki se zavedamo in se osebno obnašamo tako kot je prav! Mogoče bomo take nemarneže odvadili z ustanovitvijo civilnih straž. To ni smešno, marsikje jih imajo! jim

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava