Krajinski park Kolpa v Domžalah - trg je boljši kot doma

16.4.2014 | 12:20

Krajinski park Kolpa v Domžalah - trg je boljši kot doma

''Dobrodošli v Domžalah'' se imenuje prireditev, s katero Občina Domžale vabi slovenske regije in mesta, da se predstavijo Domžalčanom. Na povabilo župana Tonija Dragarja se je tokrat odzval Krajinski park Kolpa, ki je ponudnike iz zavarovanega območja narave ob Kolpi 12. aprila organizirano predstavil na domžalski tržnici. Kulturno društvo KUD Božo Račič iz Adlešič je pripravilo kulturni program, ki je animiral obiskovalce sobotne tržnice; čebelarji, sirarji, pridelovalci sadja, sokov, kisa, belušev in mojstri domače in umetnostne obrti s pisanicami, lanenim platnom, pletenimi volnenimi izdelki in polsteno volno ter pletarji iz vrbovja in protja ter adlešiškimi pisanicami pa so dopolnili celotno ponudbo Bele krajine.

Očitno večja kupna moč Domžalčanov je ponudnike iz Krajinskega parka Kolpa prijetno presenetila, saj je večina predčasno prodala vse pridelke. Nekateri, očitno zadovoljni, so se tudi že odločili, da poskusijo tudi s samostojno redno prodajo, saj je trg v okolici Ljubljane precej boljši kot v domačem belokranjskem okolju.

Povabilu KP Kolpa za skupni nastop so se odzvali pridelovalci in mojstri domačih obrti iz vseh krajevnih skupnosti v parku, z izjemo KS Stari trg, ki ni imel ponudbe. Pri skupni predstavitvi je s promocijo Turistične destinacije KOLPA sodeloval tudi RIC Bela krajina. Na prireditvi je nastopila tudi pisateljica Dušica Kunaver, ki je iz svojega zornega kota opisala mitološko obredje, posebno belokranjsko, in pohvalila prizadevanja KP Kolpa za ohranjanje ljudskega izročila.

Javni zavod Krajinski park Kolpa nima neposrednega vpliva na kmetovanje in trženje, a z različnimi aktivnostmi – nudenju tehnične in strokovne pomoči ter promocijo - vseskozi prispeva k večji prepoznavnosti in uspešnosti prebivalcev tega odmaknjenega koščka Slovenije.

Med gostitelji iz Domžal gre posebna zahvala Vidu Repanšku iz Občine Domžale, ki je veliko pripomogel k uspešni predstavitvi prebivalcev Krajinskega parka Kolpa.

KP Kolpa

Galerija

Belokranjska volna
Dobro obiskana tržnica
Došel je došel zeleni Jure
Izdelki iz vrbovja
Kolpa - Destinacija odličnosti
Kolpa in ponudba volne
KP Kolpa Ponudba sirov -Totter
KP Kolpa v Domžalah
Lepa Anka kolo vodi
Med, sokovi, kis
Pisateljica Dušica Kunaver o Zelenem Juriju
Rok plete le s prsti, brez pletilk
Sejem bil je živ
Suhomesnati izdelki iz Kolpe
Tamburaši in Kresnice
Veseli Belokranjci
Zeleni Jurij v Domžalah

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (18)

17.4.2014Oceni vika lozar 

Izredno lepe fotografije, vidi se, da se trudijo promovirati Belo karjino, dober fotoaparat. Kjer je složnost, tam so uspehi.

17.4.2014Oceni vika lozar 

Dodajam še nekaj. Že pred leti so Prekmurčani ugotovili, da je v slogi moč, pridelovalci kmetijskih pridelkov, obrtniki, izdelovalci umetne obrti, imajo organiziran skupni prevoz ob sobotah zjutraj s kamionom v Ljubljano in se jim splača!

17.4.2014Oceni xy 

Vika znat je treba uporabljat fotoaparat tako da je tudi od fotografa dosti odvisno kake bodo fotografije. Prekmurčani so dosti dlje pred Belokranjci kar se složnosti tiče. Nekateri Belokranjci komaj čakajo da ti vržejo poleno pod noge, kar jasno ne vodi nikamor.

17.4.2014Oceni vika lozar 

Poleg tega pa so slike res enkratne, še vedno jih gledam. V slogi je moč, glejmo skupaj.

17.4.2014Oceni joško 

Ja, KS Stari trg ob Kolpi ni imel svoje ponudbe, ker uspešno izvaja aktivnosti za izstop iz zasebnega parka BG&TJ. Upam, da bo top manager Boris v bodoče tudi iz svojih prospektov umaknil slike atraktivne Poljanske doline, kateri je park prinesel več škode kot koristi..................

18.4.2014Oceni xy 

Joško ,Joško od kod tebi taka negativna energija. Kaj si recimo ti naredil za Poljansko dolino? Daj se vključi , sodeluj in prispevaj s svojimi sposobnostmi za izboljšanje situacije, če je res slaba. Preberi komentar pred tabo g. Vike Lozar. Ti ne moreš biti direktor s tem se sprijazni.

18.4.2014Oceni ana 

Belokranjcev nas je tako malo, da moramo nastopati skupaj. Če bi Poljanska dolina šla v svojo promocijo, bi treba tudi razlagat, kje je locirana, saj je Poljanskih dolin v Sloveniji kar nekaj. Pa tudi Poljanci ste zelo ostareli, naravni prirastek imate skromen. Vsa čast starejšim, saj ste pravi promotorji svojega kraja, ampak brez mladih bo vse izumrlo. V slogi je moč!!!

18.4.2014Oceni joško 

Boris, Tončka oziroma x, y, čimprej se sprijaznita........čeprav ostareli, nas je več kot 90% prebivalcev KS Stari trg ob Kolpi proti parku, imamo podpise, v slogi je moč.........če pa mislite, da se bodo starci oblačili v narodne noše in mahali turistom in medtem gledali kako dolina propada se motite.........drugače pa, ne bojta se, noben vama ne skače v zelje......še naprej bosta direktorčka ampak v bodoče verjetno krajinskega parka Adlešiči.......gospe Ani bi pa povedal, da bi lahko na prste ene roke prešteli turiste, ki pridejo v dolino zaradi uspešne promocije parka. Prej obratno........Poljanska dolina je bila in bo ostala biser, ki jo vsako leto obišče ogromno turistov.......od nekdaj je bilo tako, še predno so sploh začeli sanjati o parkih v tem delu Slovenije.....

18.4.2014Oceni xy 

Gospod Joško jaz sploh nisem zaposlen Krajinskem parku in ne obsojaj ljudi po nedolžnem lepo prosim. Dejstvo je da bi bilo bolje da eni zadržijo komentarje za sebe. Ponavadi kritizirajo tisti ki čisto nič ne naredijo ker enostavno nimajo pojma kaj pomeni krajinski park.To da bo Joško obogatel na račun krajinskega parka pa čisto nič nebi naredil je zmotno. Joško daj pokaži svoje sposobnosti v dejanjih. Prosim ne meči polena pod noge. V slogi je moč!!!

18.4.2014Oceni george 

Mi gremo ven. Boris mora umirit retoriko do poljanc ev. Kdo pa mi pove da pozna kam gre 800k eur na leto? Jaz vam razložim postavke iz njihovega proračuna. Lepo je bit polanac.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava