Uspešen vikend za novomeško gimnastiko

8.4.2014 | 10:40

Uspešen vikend za novomeško gimnastiko
Uspešen vikend za novomeško gimnastiko
Uspešen vikend za novomeško gimnastiko

V minulem vikendu je bilo pestro za novomeške gimnastičarje. Dekleta so se udeležila Pokala Studenci, dečki Pokala in Finala skokov iz male prožne ponjave ter Pokala Norodnega doma.

Tekmovalke so se udeležile stopenjskega tekomovanja v Studencih na stopnji višje. Tekma je tako za naše najmlajše v prvem nivoju pomenila tudi njihovo prvo udeležbo na stopenjskem tekmovanju, vendar so tekmovale zelo suvereno. Lucija Strmole je na parterju dosegla najvišjo oceno od vseh štiriinštiridesetih tekmovalk, in sicer 9,900. Tako si je prislužila osmo mesto, nedaleč za njo pa Gaja Klobučar deseto. Od enajstih ekip je naša ekipa tako stala na tretjih stopničkah.

V drugi stopnji so imele gimnastičarke zelo veliko konkurence, saj je na drugi stopnji tekmovalo kar sedemdeset deklet in osemnajst ekip. Novomeščanke so bile tako šeste, enako mesto so dosegle tudi tekmovalke četrtega nivoja. Tretje pa so bile naše deklice tretjega nivoja. Lana Oberč, ki se je z oceno 9,900 odlično odrezala na dvovišinski bradlji, s še višjo oceno 10,000 pa na parterju, je bila tudi kot posameznica tretja. Šesta je bila Neža Erpič, takoj za njo Tara Šiler, deveti rezultat pa je dosegla Nina Črtalič.

Na peti stopnji je zopet zablestela Sara Letić, ki si je delila drugo mesto. Najboljše se je odrezala na dvovišinski bradlji, na parterju pa je celo dosegla najvišji rezultat od vseh štiriindvajsetih tekmovalk. Ker so tudi preostala dekleta lepo izvedla vaje, so tako punce ekipno postale podprvakinje. Trud pa je bil poplačan tudi odlični gimnastičarki Maji Zaman, saj je bila kot tekmovalka naše najvišje šeste stopnje tretja, na gredi pa je dosegla tudi najvišji rezultat od vseh sotekmovalk (9,200).

Na odprtem prvenstvu Bežigrada in finalu pokala Slovenije v skokih z male prožne ponjave v Ljubljani je Lev Špes je dvema naslovoma prvaka med cicibani na zadnji tekmi dodal še drugo mesto in s tem dopolnil uspešen niz rezultatov. V isti kategoriji je bil Luka Ilovar peti. Z odličnimi skoki je med mlajšimi dečki preboj na peto mesto uspel Timu Brodniku. Mladinec Žan Suša je tekmo končal na petem mestu, s skokoma v finalu pokala pa se je prebil na četrto. To je zadoščalo za skupno tretje mesto v POKALU SLOVENIJE.

Na Pokalu Narodnega doma tudi v Ljubljani, kjer je potekala tekma fantov v A programu je krstni nastop v programu OV1 (obvezne vaje 1) uspešno opravil Mark Črtalič z uvrstitvijo na šesto mesto. Luka Ilovar je v OV2 končal na 12 mestu. Luka Bojanc se je v absolutni kategoriji v mnogoboju uvrstil na tretje mesto. Zmagal je Rok Klavora pred Žanom Žunkom. Prav tako je bil absolutno tretji na parterju za Žigom Šilcem in zmagovalcem Rokom Klavoro ter tretji na bradlji, kjer sta bila pred njim le specialista na tem orodju, naš najboljši orodni telovadec Mitja Petkovšek in Žiga Potočnik.

Vzpodbudni dosežki so tekmovalcem dali krila, še zlasti tekmovalkam, ko se pripravljajo na prvo stopenjsko tekmo v Novem mestu. 18. maja bodo v društvu organizirali tekmovanje v ženski gimnastiki za pokal Novega mesta in s tem dolenjsko prestolnico še dodatno označili na slovenskem gimnastičnem zemljevidu, kamor sta jo z zlatimi črkami vpisala tekmovalka Jasna Dokl in olimpionik Leon Štukelj.

F. B.

Galerija

s-gim-001
s-gim-002
s-gim-003
s-gim-004
s-gim-005
s-gim-006
s-gim-007
s-gim-008
s-gim-009
s-gim-010
s-gim-011
s-gim-012
s-gim-013
s-gim-014
s-gim-015
s-gim-016
s-gim-017
s-gim-018
s-gim-019
s-gim-020
s-gim-021
s-gim-022
s-gim-023
s-gim-024

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava