DL: Vedeževalec napoveduje: Še bomo zategovali pasove

6.4.2014 | 15:20

K vedeževalcu Danilu Furlanu prihajajo tudi znane osebnosti; politiki, estradniki, gospodarstveniki ... (Foto: osebni arhiv)

K vedeževalcu Danilu Furlanu prihajajo tudi znane osebnosti; politiki, estradniki, gospodarstveniki ... (Foto: osebni arhiv)

Za nami je razburkano leto. Na vseh področjih. In kakšno bo leto, ki se je šele začelo? »To bo leto čistk, stavk, nemirov, nezadovoljstva ter pritiskov obupanih državljanov in državljank. Politika bo izgubljala bitko in zaupanje, vrstili pa se bodo protesti,« napoveduje vedeževalec in jasnovidec Danilo Furlan, ki je s svojimi točnimi napovedmi že večkrat opozoril nase, pred desetletjem in pol tudi na Dolenjskem, ko je natančno povedal, kje iskati pogrešanega občana.

Takrat je izginotje moškega iz Črneče vasi nad Kostanjevico tudi med vedeževalci povzročilo veliko zanimanja, a večina je s svojimi napovedmi povzročila le zmedo, Danilo pa je precej natančno lociral truplo pogrešanega.

Ker želi s svojimi napovedmi pomagati Sloveniji in Slovencem, v karte pogosto pogleda tudi zato, da bi napovedal našo prihodnost, a kaj, ko v bližnji prihodnosti ni veliko optimizma. Daje pa slabo stanje hkrati upanje, da se bodo zadeve le začele premikati na bolje.

Sindikati bodo povezani in v primežu politike, saj bodo prisotna izsiljevanja pri pogajanjih, zato bodo napovedane stavke ob petkih popoldne ali ob sobotah, ko politikov ne bo na delu in bo tako ljudstvo vpilo in izražalo nezadovoljstvo v prazne stavbe. Videti bo tako, kot da nas imajo politiki za norca. Ljudje, ki so na robu preživetja, bodo zahtevali drastične spremembe, čistke in odstope vidnih in vplivnih. »Zato bo vlada morala nastopiti mirno, premišljeno in dostojanstveno, saj bo le tako lahko pridobila zaupanje davkoplačevalcev,« meni Danilo in dodaja, da bo brezposelnost še naraščala, ukrepi, ki jih je začela naša vlada, pa ne bodo učinkoviti.

»Borut Pahor in Alenka Bratušek sta omenila neko luč na koncu tunela. Če se ne povrne izropani denar iz tujine, se luči ne da prižgati glede na situacijo, v kakršni smo se znašli. Bratuškova omenja, da ji je uspelo pogasiti požar, a ne za dolgo. Čaka jo še veliko požarov in pogorišč,« napoveduje Furlan.

BANČNIKI SE IGRAJO SKRIVALNICE

»Rezultati stresnih testov v slovenskih bankah niso realni, realna številka bi bila 8,4 milijarde, naša vlada pa ne ve, da se bančniki igrajo skrivalnice pred davkoplačevalci,« pravi in dodaja, da je na dejstvo, da bodo bančne obveznice brez vrednosti in da bodo težave na borzi, opozarjal že skoraj pred dvajsetimi leti.

Kot kažejo karte, bo korupcija v zdravstvu in farmaciji še vedno delovala, se pa bo začela veriga zamenjav vodilnih, izrečene bodo tudi sodbe, se pa bodo na zatožni klopi znašli nekateri znani odvetniki, hlače se bodo tresle tudi Zoranu Jankoviču. Odpuščanje se bo začelo celo v zavarovalnicah in v energetiki, še vedno se bodo vrstili stečaji.

Novo nastala stranka bo delovala ohlapno in neučinkovito, malo verjetno je, da bo prestopila prag parlamenta. Karte kažejo, da bi bilo za Slovenijo dobrodošlo ukinjanje malih občin.

Nepremičninski trg bo še vedno v zraku. Nepremičninske agencije bodo počasi ugašale. Cene nepremičnin bodo padle še za najmanj tretjino, preden se bo sprostil nepremičninski trg. To bo koristilo mladim družinam. Banke in država bi morale stopiti skupaj ob prodaji nepremičnin v lasti bank in dogovoriti znižanje cen nepremičnin z namenom uspešne prodaje in s tem vsaj delne rešitve likvidnostnih težav.

IN DOLENJSKA?

»Trimo Trebnje mora čim prej speljati postopke sanacije in odpraviti nepravilnosti znotraj podjetja. Pogodbe, ki so podpisane s tujci, so preohlapne, treba je dopolniti jamstva za plačila, ki se navezujejo na novo odprte objekte. Trimo je lahko v vrhu po uspehu, če bo pravočasno ukrepal. Država bi morala prisluhniti tudi z garancijami in jamstvi,« pravi Danilo Furlan in nadaljuje, da imajo v Adrii Mobil velike cilje in apetite po tujem tržišču: »V avtomobilski industriji je nevarnost prevelika režija, ki jo je treba znižati do petine, previsoka je tudi cena nabave in zunanjih izvajalcev. Obstaja nevarnost velikega odpuščanja delavcev.«

Vedeževalec pravi, da spor, ki se je vnel med Livarjem in črnomaljsko občino, ni v korist delavcev, lahko je le farsa za odpuščanje: »Spor je treba rešiti hitro, brez zavlačevanja oziroma s popuščanjem in pogovorom obeh strani, ki sta bili zavedeni ob sklenitvi pogodbe. Občina nima velikega interesa, da Livar posluje v takšnem obsegu, prav tako jih moti tudi lokacija, kar ni logično.«

POSAVJE

V Posavju tisti del gospodarstva, ki je še ostal, deluje prepočasi in premalo gradi na razvoju, perspektivo imajo le izjeme. »Dolgoročne uspehe bodo imeli pridni in delovni kmetje, živinorejci in sadjarji, in sicer na področju turizma, predelave in prodaje kmetijskih izdelkov na domačem in tujem trgu. Letina bo dobra, a žal brez manjših poplav in toče ne bo šlo,« je zaključil jasnovidec in malo za šalo namignil, da bo krompir letos debel, cviček pa bo dober, sploh če ga bomo pili v zmernih količinah.

Članek je bil objavljen v 2. številki Dolenjskega lista, 9. januarja 2014

T. J. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

6.4.2014Oceni Kristalno vidno 

Ni nujno da pogledaš v "zoc" da ugotoviš, da se Sloveniji še kaki dve desetletji zeloooo slabo piše! Že najmanjše sposobnosti zdravega razmišljanja pa vsakogar pripeljejo do identičnih zaključkov, kot jih servira g. Furlan. Zato "jasnovidne sposobnosti" niso potrebne! Nisem jasnovidec, a napovedujem omembe vredno gospodarsko rast šele čez pet let, napovedujem, da lopovi ki so nas okradli nikoli ne bodo odgovarjali za svoje početje, da bo Janez Janša vodil čedalje bolj agresivno politiko, da Borut Pahor nikoli več ne bo predsednik države, da Adrie airwais še vsaj dve leti nihče ne bo hotel kupiti, da se bodo politiki pulili lase, ker bodo prodali nekaj slovenskih firm in da bo konec leta vsaj 60cm snega. Če ne v višino, pa v dolžino ;-))! Pa me primte za besedo!

6.4.2014Oceni butec&butec 

Se strinjam. Naša država niti enkrat ni bila vodena po strokovni plati ampakpo nasvetih šarlatanov in podobnih. Tale dva na sliki sta tu nekje. Da bi ju vrag.

7.4.2014Oceni inca 

Ni čudno, da smo prispeli tako daleč, če so se politiki o vodenju države posvetovali pri takšnih jludeh.Je pa po moje fotografija zelo stara,takrat smo še verjeli in upali.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava