Vaš komentar: Zdaj nas skubijo še z dimnikarji

3.2.2014 | 13:30

Foto: arhiv; B. D. G.

Foto: arhiv; B. D. G.

Že veliko je bilo govora o dimnikarskih storitvah. Tudi veliko pritožb je že deževalo v to smer. Meni ni jasno, od kdaj moraš po zakonu dati čistiti dimnik dvakrat na leto? Moj primer: od avgusta do danes moramo ponovno dati čistiti dimnik. Mnogi ogrevamo vodo na elektriko, na sončno energijo (kolektorji) med ne-kurilno sezono. Za koga je koristen ta zakon? Zakaj vedno kar čez noč postavi vsak svoj zakon? Kaj misli oziroma ne misli naša draga država, da imamo vsi tako velike dohodke, da lahko vzdržujemo vse in vsakogar? Sem mnenja, da smo Slovenci toliko zavestni, da sami vemo, kdaj in kako je treba poskrbeti za svoje domove, ne pa, da kar pride vsak drugi dan na vrata nek inkasant, če je to potrebno ali ne. Sem že star, v hiši preko 45 let in sem vedno pravočasno poklical dimnikarje, da so mi opravili, kaj je bilo potrebno. Še dodatno sem jih opozoril, da so mi z verigo očistili dimnik. Nikoli nisem imel nobenih problemov ne z dimnikarji in ne z dimniki. Kar čez noč pa zakon, ki skube že tako obubožano ljudstvo!

Zakaj se izvaja red samo nad nič krivim ljudstvom in mu takoj groziti s sankcijami? Saj si človek ne upa več niti dihati, ker bo še zrak obdavčen! Od naših bornih dohodkov ne ostane skoraj več niti za kruh, kaj šele za kurjavo, in, če bo šlo tako naprej, ne bomo več potrebovali dimnikov, saj ne bomo kurili, ne kuhali in se ne čistili. Srečen tisti, ki ima kaj svojega grmovja ali gozd, da si bo tam lahko postavil vsaj šotor, mi, ki tega nimamo, pa bomo morali prositi koga drugega, ki si upa na tujem postaviti taka prebivališča, da nas sprejme k sebi v goste, saj nam drugega v tej naši preljubi, samostojni in demokratični državi ne preostane.

Pa srečno Slovenija, s preluknjanimi bankami in razočaranim ljudstvom.

S. A. Š.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (26)

3.2.2014Oceni 100par 

Se popolnoma strinjam z gornjim prispevkom. Lastna izkušnja......V jeseni 2012 nas je pričel ogrevati Petrol na daljinsko ogrevanje iz skupne kotlovnice. Spomladi 2013 pride dimnikar na obisk in na vsak način vstraja pri pregledu dimnika, navkljub pojasnilu, da se ogrevamo iz skupne kotlovnice, vodo greje sončna energija nismo dosegli nič. V zakonu pa piše, da je treba vseeno pregledat dimnik in za to potrdilo še celo plačat. Potrdilo p velja samo dve leti. Denar ne smrdi nobenemu, dimnikarji pa so sploh država v državi........

3.2.2014Oceni Kraja navadnih ljudi 

To je kraja navadnih ljudi.Vsak ima doma pripomočke za čiščenje dimnika in si sam vsaj 2x ali 3x očisti dimnik.In sigurno boljše,kot to naredi dimnikar v 10 minutah in odnese 30 EUR.Za sam pregled pa daš 18 EUR,da ti pogleda z špeglom v dimnik.Pa še sami se ponujajo da ti očistijo dimnik tudi na črno.Kaj potem pa ni treba računa ? In to z Zavarovalnicami menda ne drži.V tej krizi te še taki oberejo.Kam gre vse to ?

3.2.2014Oceni franci 

Delovne Slovence segnat v rezervat, ostalo svojat, ki jim pa delo smrdi pa spustit na deželo in kontrolirat, da si ne bi kdo posadil kak krompir preveč.

3.2.2014Oceni dimnikar 

Dajte ,dajte jamrate za 30 eur kaj pa o tistih ki si vas okradli do kosti pa nič. Aha luknja v bankah je nastala od smeha nagrade so se delile za uspešnost. meeeeee meeeee

3.2.2014Oceni golazen zlobirana 

Razumem, če ima nekdo zavarovano hišo ,ter mu drugače zavarovalnica ne bi krila stroškov v primeru nezgode, to kar se dogaja sedaj ,da si lahko nekdo zlobira zakon pri naših doživljenskih prisesanih na ljudsko korito ,pa je samo obiranje ljudstva, to ljudstvo je stvorilo to državo, sedaj pa nima več pravice odločat o svojih lastnih stvareh, naj se zavedajo VSI ti ,ki so prisesani na korita, da so sokrivi za marskikatero revno obubožano družino v tej zaje..ni kokoški.

3.2.2014Oceni nerga 

Ja ,to je uzakonjeno lopovsko kasiranje.Če mi stokovnjak servisira gorilc ne rabim ,da mi še kdo drug pride to pregledat in zopet kasirat. Po času potrebnega dela je pregled celo dvakrat dražji kot za opravljeni servis. Če ta pregled država rabi, ga naj tudi sama plača.

3.2.2014Oceni opazovalec 

Jaz dimnik sam očisim bolje kot dimnikar. Naj pride k meni kdo po 30 eur in to parkrat na leto pa da vidimo. Ni služb ni denarja od nikoder ... Bomo videli koliko časa bo tako šlo.........

3.2.2014Oceni Državna nepokorščina 

Naj nekdo sproži kako iniciativo.Mislim daj nekaj bilo predlani,pa je vse utihnilo.To je kraja sirotih ljudi.Pa še to nam tile šalabajzari govorijo,da si nesmemo sami čistit dimnika.Banda.

3.2.2014Oceni pika 

,,še letve so leni vozit ,,v kurilnico sploh ne vstopi ,,,aaa kasirat zna ..če mu ne plačaš pa ti zabrusi --še bodo gorele hiše----

4.2.2014Oceni ivan štrekelj 

Jaz imam kombinirano kurjavo-drva olje.Zradi mile zime do sedaj nisem kuril na drva,ampak na olje.Pregled in čiščenje dimnika je bilo izvedeno v oktobru 2013.Dimnik je v Izvedbi nerjaveče pločevine,se torej saje ne nabirajo-posebej če je kurjava na olje.Konec januarja 2014 je prišel zopet dimnikar in mu nisem dovolil,saj kot poznavalec in sodni cenilec smatram,da to ni potrebno.Pa tudi pregledal sem in se prepričal,da res ni potrebno.Katerega od poslancev je ta firma O.R. inženiring d.o.o. ,Kranjska cesta 4, Radovljica je ta super visoko strokovna firma.Ali to ni zrelo za pregon ?N e,tudi če bo,ne bo iz tega nič!!!

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava