Rock Otočca letos ne bo, morda nikoli več ...

24.1.2014 | 13:35

Rock Otočca letos ne bo, morda nikoli več ...
Res nikoli več?

Res nikoli več?

Bila sta dva nepogrešljiva. Fani se je, žal, poslovila že pred časom ... (vse fotografije: Andrej Matič; arhiv)

Bila sta dva nepogrešljiva. Fani se je, žal, poslovila že pred časom ... (vse fotografije: Andrej Matič; arhiv)

Enega najbolj priljubljenih rock festivalov na Slovenskem, Rock Otočca, letos ne bo, je  povedal Franci Kek. Festival, katerega korenine segajo v leto 1976, je ostal brez Otoškega prizorišča. Lani je sicer gostoval v Ljubljani, a so ljubitelji festivala jasno povedali, da je za njih edina sprejemljiva lokacija Otočec. ''Da to ni to'', nam je povedal Kek.

Upravljavci idilične lokacije ob reki Krki so se odločili, da organizatorjem festivala ne omogočijo izvedbe na jasi za gradom Otočec. Večletna pogodba o najemu lokacije je sicer potekla že leta 2012.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji, obžalujejo, da festivala ne morejo izvesti na Otočcu, zato se poslavljajo skupaj z "Rock Otočec generacijo".

Rock Otočec je bil s svojo prvo izvedbo leta 1976, drugo 1983 in 17 zaporednimi "oče" vseh ostalih slovenskih festivalov na prostem in pred dobrim desetletjem tudi največji in najpomembnejši na območju nekdanje Jugoslavije.

Lani sta na festivalu med drugim nastopili svetovno poznani zasedbi Papa Roach in Billy Talent. Pred tem so poleg najpomembnejših domačih izvajalcev na njem gostovali Fun Lovin Criminals, Living Colour, Guano Apes, Asian Dub Foundation, Henry Rollins, Stereo MC's, Chumbawamba, Liquido, The Subways, Sham 69, No means no, Dog eat dog, Fishbone, Tarja Gogol Bordello in še več kot 700 drugih skupin.

Od leta 2000 so za neuveljavljene skupine v Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji in občasno tudi v Bosni in Hercegovini ter v Avstriji potekala predizborna tekmovanja, na katerih se je zvrstilo več kot 6500 mladih glasbenikov.

Na festivalu so našteli več kot 250.000 obiskovalcev in 2000 novinarjev. Poznan je tudi po mnogih dodatnih, neglasbenih dejavnostih. Številnim so ostali v spominu dogodki, ki so bili značilni za Rock Otočec: sveta maša na rock festivalu, blatna kopel ali vsakoletna nekajminutna presenečenja.

Tako se je leta 2005 prvič na rockerskem odru na odru pojavil Lojze Slak, Alfi Nipič pa je leta 2008 ob polnoči zapel pesem Silvestrski poljub medtem, ko je padal umetni sneg. Omeniti velja tudi govor Petra Mlakarja, operni pevec Janez Lotrič pa je na Rock Otočcu v slovenščini zapel Odo radosti in himno festivala.

Letos torej Rock Otočca prav gotovo ne bo, kot kaže že zdaj, tudi prihodnje leto ne, morda kdaj v prihodnosti ... ''Vsaj še enega bi radi pripravili ...'' pravi Franci Kek, ki pa obljub ne želi dajati ...

STA/M. K.

Zvočni zapisi

Franci Kek: Rock Otočec je lahko le na Otočcu ...

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (7)

24.1.2014Oceni denis 

Tazga "festivala" tud ne potrebujemo nikol več!!! Poglejte sam slike

24.1.2014Oceni darko 

Super

24.1.2014Oceni roky 

Kek se zaveda da so jih prehiteli Švic in Schengenfest. Najlažje je nato obtožiti Terme Krka, da jim ne želijo oddati lokacije. Dejstvo je, da je festival živel na stari slavi. Denarja so veliko pobasali, progam je bil pa zelo slab in zlizan. Cene vstopnic in pijače pa zelo visoke. Mislim, da gre po isti poti Schengenfest. Dosegli so vrhunec. Cene vstopnic in pijače pa rastejo.

25.1.2014Oceni miha 

Saj si lani pobegnil v Ljubljano.Pa ti je prišlo še man ljudi kot pa na otočec, gledano na število prebivalcev v Ljubljani.

25.1.2014Oceni volitve 

Kaj bo Kekec kandidiral,pa si dela reklamo ? Koga briga za ta festival.Ljudje rabijo službe.Tu so pa eni samo fajn pokasirali in bluzili na ta račun.Tudi tisti na Vinici Šengen je na isti poti.Ljudje nekaj noči ne spijo,nekaj posameznikov pa pobaše keš,še kak gostinec in to je to.Slovenija potrebuje delovna mesta,potem se pa naj organizirajo razni shodi pijancev in narkomančkov.

27.1.2014Oceni krneki 

denis,kakšen festival bi pa vi imeli? festival poln goveje muzike,pijanih starostnikov? a ni to podobno kot rock otočec? kar se pa slik tiče,iz veselic men zgledajo veliko slabše,vsi ti z rdečimi lici,poštenjaki.....

27.1.2014Oceni Obiskovalec Rock Otočca 

Ljudje, a se vi spoh poslušate? Eno samo sovraštvo in nestrpnost so vas! Zakaj nergate, čemu pljuvate? Je res potrebno netit sovraštvo in ustvarjat slabo voljo? Sploh, če ne poznate ozadij. Rock Otočec je bil prijeten dogodek, poln dobre glasbe, čustev, nepozabnih spominov ... Denis, ni vse zlato, kar se sveti. Kaj je narobe s fotografijami? Roky, stopi do Francija in mu to povej v obraz in ga povprašaj po resnični zgodbi. Daleč je od tvojih nestrpnih in nevoščljivih izpadov. Miha, ne poznaš zgodbe. Nihče ni nikamor pobegnil. Če bi bil lani tam, bi videl, da je bil festival čisto prijeten. Volitve, Franci se piše Kek in ne Kekec. In ne, ne bo kandidiral. In končno ... Spoštujte druge in drugi bodo spoštovali vas!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava