101. rojstni dan praznovala v novem Domu upokojencev

22.1.2014 | 13:50

101. rojstni dan praznovala v novem Domu upokojencev
101. rojstni dan praznovala v novem Domu upokojencev

Čast prvega praznovanja tako visokega jubileja v novem Domu upokojencev Brežice je pripadla gospe Mariji Gregl iz Orešja na Bizeljskem, ki je naša stanovalka že od leta 2001. Na veliko zabavo ob 101. rojstnem dnevu je slavljenka povabila svojce, direktorico DUO Impoljca go. Andrejo Flajs, župana Občine Brežice g. Ivana Molana, predsednika KS Bizeljsko g. Franca Kelharja, predsednika Društva izgnancev in Društva upokojencev Bizeljsko g. Roka Kržana, župnika g. Vlada Leskovarja in stanovalce naše hiše.

Program, v katerem so sodelovali domski pevski zbor Žarek s zborovodkinjo go. Bojano Šekoranja in harmonikarjem g. Lojzetom Ogorevcem, vodja enote mag. Valentina Vuk in zaposleni z izbranimi recitacijami, je v spremni besedi o njenem bogatem življenju povezovala ga. Maja Čič.

Gospa Marija Gregl je navkljub visokem jubileju še zelo čila, dobrosrčna in vedno vesela. Je bistrega duha in dobrega spomina ter prava zakladnica različnih pesmi, ki jih prepeva iz dneva v dan. Vse zbrane je razveselila z receptom za dolgo življenje in jim zaupala eno samo željo, ki jo še ima, to pa je obisk domačije in cerkvice sv. Magdalene v Orešju.

Maja Čič, dipl. DT.

Galerija

rojstni-dan-001
rojstni-dan-002
rojstni-dan-003
rojstni-dan-004
rojstni-dan-005
rojstni-dan-006
rojstni-dan-007
rojstni-dan-008
rojstni-dan-009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava