Zemljevid kolesarskih poti po Kočevski

1.8.2013 | 08:05

Zemljevid kolesarskih poti po Kočevski

Kočevska je bila dolga desetletja bela lisa na zemljevidih kolesarskih poti, čeprav velja za eno najlepših destinacij za kolesarjenje in pohodništvo. Zato se je Občina Kočevje odločila izdati dvojezičen zemljevid kolesarskih poti, ki je namenjen tako rekreacijskim kot zahtevnejšim kolesarjem. Na njem je označenih 15 kolesarskih poti po deželi gozdov. Vsaka pot je še posebej opisana, in sicer je navedena težavnost, okvirni čas kolesarjenja, višinske poti in naštete so naravne in kulturne znamenitosti ob poti. Za zahtevnejše kolesarje so navedene vse potrebne višinske razlike in graf poti. Ob poti so naštete naravne in kulturne znamenitosti, ki si jih lahko kolesarji ogledajo.

Zemljevid je opremljen s kontakti turističnih ponudnikov, o opisanem pa pripovedujejo številne fotografije, ki so jih prispevali Vasja Marinč, Jošt Gantar in Marjan Jarc. Oblikovanje in priprava poti je delo družbe Bela svetloba d.o.o., za tisk 10.000 izvodov pa je poskrbela tiskarna Kočevski tisk.

5 teh poti bo Občina Kočevje objavila tudi v brošuri Kolesarjenje v Sloveniji 2013, ki bo izšla septembra letos.

Zgibanka 'Kolesarske poti' na voljo spodaj v priponki ...

Vesna Malnar Memedovič, Občina Kočevje
Višja svetovalka za odnose z javnostmi in informiranje ter protokol

Kolesarske poti - zgibanka [.pdf] (922 kB)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

1.8.2013Oceni zagor 

kar nekaj, razmetavanje denarja...kaka korist od kolesarjev v obč.blagajni? je ni...smeti na cesti in v gozdu so ta kolesa in prešvicanci na njih...kod da bodo živeli dlje?..fogo,še prej se znucajo kolena in motor(srce).

1.8.2013Oceni alko 

Ja zagor, potem pa najbolje, da postaviš eno marelo pred hišo in špops prodajaš lokalcem , če si tako kratkoviden. Kolesarski turizem je nekaj kar obstaja v svetu, če ti ne razumeš, še ne pomeni, da je neumno. Je pa res, da ne gre čez noč, kot bi na slovenskem vsi radi, da bi šlo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava