Srečanje naturistov v Malem raju

16.7.2013 | 13:00

Srečanje naturistov v Malem raju
Srečanje naturistov v Malem raju

Letošnje vseslovensko srečanje naturistov v Malem raju na Dolenjem Polju, ki je že tretje po vrsti, je privabilo veliko obiskovalcev iz Slovenije in nekaj tudi iz sosednje Hrvaške. Srečanje je trajalo tri dni od petka do nedelje in v tem času so potekale poleg druženja še športne aktivnosti in tekmovanja ter organizirani pohod po naturistični pešpoti na Toplem vrhu. Ob tej priložnosti je Mali raj prejel od vodstva ZDNS tudi zastavo International naturist federation INF.

Petek je bil namenjen za prihod in postavitev šotorov, s prvim mrakom pa se je pričelo druženje ob glasbi in ognju. Na Topli vrh so se odpravili v soboto zjutraj takoj po zajtrku, tako da jim je čim več časa ostalo za tekmovanja v odbojki na mivki, balinanju, lokostrelstvu, kegljanju. Po vseh teh naporih je bilo kar težko pričakati trenutek, ko je mojster žara povabil vse na okusno pojedino in s tem so nadoknadili izgubljene atome moči, katere so še kako potrebovali v nedeljo za tek na 500 m za ženske in 1000 m za moške. V večernem času je za dodatno sprostitev je poskrbela izvajalka zvočne kopeli z gongi, domačinka Irena Zupančič, ki je pred tem že nastopala v Malem raju. Z izredno tankočutnim igranjem na gonge in sočasno uporabo še množice dodatnih instrumentov je pričarala neponovljivo sozvočje s šumenjem reke in prasketanjem tabornega ognja. Po tej harmoniji zvokov so prisotni kmalu odšli na nočni počitek, ker jih je v nedeljo čakalo dokončanje tekmovanj v lokostrelstvu ter balinanju in tek, ki je bil načrtovan za ta dan.

Na uradni zaključek srečanja je ponovno prišel Brbuč iz reke Krke in navdušil vse prisotne. Zmagovalcem je podelil diplome in priročne nagrade, katere so prispevali sponzorji in donatorji, pozdravil je goste iz tujine, se zahvalil vsem sodelujočim, še posebno tistim, ki so skrbeli za nemoten potek srečanja. Ker je bilo prisotnih veliko mladih družin je obdaril tudi njihove otroke in izrazil zadovoljstvo, da se vedno več mladih odloča za naturizem.

Jože Bradač

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.7.2013Oceni straški prihajač 

Imajo zelo lepo urejeno in v naravo umeščeno letovišče. Tudi sm bi šel, a kaj, ko me moja domača medvedka ne spusti. Vse dobro vodje Malega raja in le tako naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava