'Biciklijada treh rek' tokrat le ob Kolpi

6.6.2013 | 13:25

'Biciklijada treh rek' tokrat le ob Kolpi
'Biciklijada treh rek' tokrat le ob Kolpi

V nedeljo je stekla tradicionalna ''Biciklijada treh rek'', ki je tokrat - kot napovedano - potekala le ob reki Kolpi. Organizator, Športno društvo Kupa Pribanjci iz Hrvaške, je kljub slabi vremenski napovedi (ki je pred startom odgnala več kot 100 kolesarjev) dogodek ob priložnosti pristopa Hrvaške EU izvedla ob Kolpi. Po startu v Kasunih, krajšim postankom zaradi formalnosti na meji v Vinici in zahtevnejšim vzponom (za amaterje) v Zilje - je sledil postanek v Grdunih.

Pred novo urejenim skednjem dvora, ki ga upravlja Javni zavod Krajinski park Kolpa, so kolesarje pričakali Preloški muzikanti, Turistična kmetija Čemas, PGD Zilje in KP Kolpa. Prijetno druženje, skromna osvežitev, ogled razstave, uživanje ob glasbi in recitaciji lokalne pesnice Marice Jaušovec.

Sledil je lažji del kolesarjenja - večji del spust do Adlešičev. Tu sprejem Društva prijateljev mladine Adlešiči, KUD Božo Račič in seveda KP Kolpa.

Oktet Prelo je gostom zapel nekaj slovenskih ljudskih pesmi in tudi hrvaških, kar so sosedje iz Hrvaške zelo cenili in pevcem pritegnili.

Dobrodošlico in srečno pot so v Grdunih in Adlešičih zaželeli predstavniki društev: Jože Starešinič, Tončka Jankovič, podžupan Občine Črnomelj Brane Adlešič (aktivni udeleženec kolesarjenja) in direktor JZ KP Kolpa Boris Grabrijan.

Čeprav je na poti do Krasinca in potem na povratku do Kasunov še dvakrat ponagajal dež, je vseh 178 kolesarjev srečno prispelo na cilj.

V pričakovanju novih družabnih dogodkov in sodelovanja s sosedi, Vas lepo pozdravljamo!

KP Kolpa

Galerija

Marica Jaušovec deklamira
Pred prostori KP Kolpa v Grdunih
Preloški muzikanti
Prihod v Grdune
Razstave KP Kolpa
S prelci v Adlešičih
Skozi Adlešiče
V Adlešičih
V Grdunih

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava