Izjemen nastop članov kluba esperantistov Posavja v Krškem

25.5.2013 | 10:20

Nastopajoči z esperantsko zastavo in emblemi kluba

Nastopajoči z esperantsko zastavo in emblemi kluba

V četrtek, 23. maja 2013, je v Dvorani v parku v Krškem potekal 18. Festival študijskih krožkov in skupin UTŽO, ki ga je pripravila Ljudska univerza Krško. Med drugimi so nastopili tudi člani Kluba esperantistov Posavje, ki se je preoblikoval iz uspešnega, lani izvedenega študijskega krožka "Esperantska klepetalnica".

Nastop z imenom "Esperanto - od krožka do kluba" je vseboval osebne predstavitve članov, nekaj znanih pregovorov, pa podatke o krožku in Klubu in celo petje v esperanto prevedene ljudske pesmi "Lepo je res na deželi...."/Ĝojigas min vivo kampara/.

Med nastopom je potekala samodejno menjavajoča projekcija zapisov in fotografij o delu krožka in kluba. Na razpolago pa sta bila tudi lično izdelana zgibanka in promocijski letak.

Nastopajoči so nosili priponke z emblemom kluba, v rokah pa držali esperantsko zastavo. Občinstvo v dvorani je nastop večkrat nagradilo z bučnim aplavzom.

Tako je bila dosežena ustrezna celovitost prikaza dela in življenja, tako v nekdanjem krožku, kot tudi v sedanjem Klubu.

Scenarij nastopa je pripravil Anton Mihelič, zastavo je že v času krožka izdelala marljiva kolegica Ivana Vatovec, emblem kluba pa požrtvovalni član Peter Simonišek.

S tem je bil opravljen še eden izmed zelo uspešnih promocijskih nastopov posavskih esperantistov.

A.M.
Foto: R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava