Sevniški kolesarji za balanco »Od zore do mraka«

12.11.2012 | 10:35

Sevniški kolesarji za balanco »Od zore do mraka«
Sevniški kolesarji za balanco »Od zore do mraka«

Na Martinovo soboto se je na glavnem trgu v Sevnici že pred sedmo uro zjutraj zbralo nenavadno veliko kolesarjev za ta letni čas. Kolesarsko društvo Sevnica namreč že peto leto zapored na svojstven način praznuje praznik občine Sevnica , s kolesarjenjem od rane 7. ure pa vse do mraka ob 17. uri. Letošnje leto smo dogodku dodali tudi dobrodelen namen , saj smo kolesarji in ostali donatorji zbirali sredstva, namenjena šolskemu skladu OŠ Sevnica, katera bodo porabljena za izvajanje šole v naravi. Omenjeni program je dodatno plačljiv in breme družin. Opazili smo, da je v mnogih primerih ravno ta strošek preveliko breme družinskih proračunov, zaradi česar bo mnogo otrok prikrajšanih za prav posebne in nepozabne šolske dni.

Torej že v ranih jutranjih urah se je izpred občinske stavbe na celodnevno kolesarjenje po občini Sevnica podalo 25 kolesarjev in kljub mrazu tudi tri vztrajne kolesarke. Poleg članov KD Sevnica so nas z obiskom počastili tudi člani KD Dolenjske balance iz Šentruperta. Kasneje se je pridružilo še pet članov KD Sevnica, tako da nas je skozi ves dan kolesarilo 33.

Užitki in razpoloženje so se stopnjevali, tudi s pomočjo lepega vremena in panoramskih razgledov po vinorodnih krajih. Seveda smo skozi dan potrebovali dodatno energijo, katero smo dodajali na Studencu v gostišču Janc, na Telčah pri družini Slapšak, kosilu v Krmelju pri Barbari, Loki pri Zidanem mostu, na Lisci v Tončkovem domu, dan pa prijetno zaključili pri Vrtovšku na Glavnem trgu v Sevnici. Kljub vsem naštetim sestopom s kolesa smo se morali vsi kar pošteno potruditi, da smo na malenkost lažji trasi prekolesarili 102 km z 1400 vm in na težji 102 km, 2600 vm z zaključnim vzponom na Lisco.

Kolesarjenje »Od zore do mraka« je več kot odlično izpolnilo svoj namen v prvi vrsti povezovanja in druženja ljudi v domačem okolju, ter, kot že rečeno, zavedanje in apel potrebe po homogenosti in solidarnosti neke skupnosti ter tudi širše. Zbrana dobrodelna sredstva v višini 350 evrov, katera so presegla naša pričakovanja, bomo z dobrim srcem nakazali šolskemu skladu., sevniški kolesarji pa že čakamo na to in podobne ponovitve v novi kolesarski sezoni.

Kolesarili smo po trasah :

Trasa 1 (gorska) (102km, 2600vm)

Sevnica- Orešje-Zabukovje- Poklek-Blanca-Studenec-Križ-Hubajnca-Primož-Telče-Slančji vrh-Tržišče-Krmelj-Šentjanž-Leskovec-Brunk-Log pri Vrhovem-Račica-Breg-Lisca-Krakovo-Sevnica

Trasa 2 (hribovska) (102km, 1400vm)

Sevnica- Orešje-Zabukovje- Poklek-Blanca-Studenec-Zavratec-Boštanj-Tržišče-Krmelj-Šentjanž-Brunk-Novi Grad-Boštanj-Šmarčna-Vrhovo most-Loka-Orehovo-Sevnica

KD Sevnica
Predsednik Rober Kosaber

Galerija

DSCI1819
DSCI1823
DSCI1828
DSCI1860
DSCI1874

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava