Na obisku v Posavju kuharski mojster Tomaž Kavčič
8.11.2012 | 11:25
Včeraj, 7. novembra 2012, so se na kulinaričnem posvetu v Gostišču Dular na Ribniku v Brestanici zbrali posavski gostinci in njihovi kuharji. Sproščeno srečanje je bilo namenjeno pogovoru o sodelovanju in povezovanju med ponudniki ter skupni promociji na nivoju regije. Pobuda srečanja s strani Centra za podjetništvo in turizem Krško je bila med ponudniki pozitivno sprejeta, saj se je na posvetu zbralo preko 30 udeležencev.
Po besedah predstavnice CPT Krško, Ksenje Kragl, je v kriznih časih povezovanje in skupno nastopanje na trgu še toliko bolj potrebno. Posavje se ponaša z raznoliko in pestro kulinarično-vinsko ponudbo, ki skupaj z naravnimi in kulturnimi znamenitosti ter tradicionalnimi dogodki predstavlja velik potencial za razvoj turizma v regiji. Gastronomija pa predstavlja tudi enega temeljnih načinov spoznavanja kulture kraja in njegove identitete. Ponudniki so menili, da je pobuda o združevanju dobrodošla, saj je potrebno graditi na medsebojnem sodelovanju in izmenjavi znanj ter izkušenj.
Na srečanju je strokovno znanje in kuharske izkušnje z udeleženci delil tudi kuharski mojster in kulinarični umetnik Tomaž Kavčič. Tomaž je s svojim delom narisal Slovenijo na evropski kulinarični zemljevid ter se uveljavil kot edinstven ambasador slovenske gastronomije. Včeraj je udeležencem pripravil nekaj jedi iz posavskih surovin, z namenom prikaza uporabe lokalno pridelane hrane pri sestavljanju jedilnikov. Tomaž je motivacijsko dopoldne namenil tudi pogovoru o pomembnosti hišnih jedi, s katerimi naj bi se ponašali posamezni ponudniki in vračanju k preprostosti in izvirnosti jedi. Prav tako je poudarjal pomen sodelovanja, brez katerega tudi sam ne vidi zgodbe o uspehu.
Vse pripravljene jedi so udeleženci lahko tudi poskusili ter se o načinu priprave in enostavnih trikih pogovorili s Tomažem, ki je z veseljem delil svoje znanje.
Skupina se je poslovila s pozitivnimi vtisi in pobudami, za nadaljnje sodelovanje. Več utrinkov si poglejte v foto galeriji.
Center za podjetništvo in turizem Krško
starejši najprej | novejši najprej
Komentarji (2)
8.11.2012Oceni občan
Lepo. Sicer pa je videno primerno trenutni situaciji. Že sedaj imamo malo na krožniku, količine se bodo še zmanjšale, vidim.... ha ha..
8.11.2012Oceni Milan
Bravo, upam, da bo vsak izmed udeležencev dobil kako novo idejo. Da si morda razširijo obzorja. Upam, da ne bo prišlo do tipične slovenske fovšije, obrekovanja in posmehovanja novostim, ampak, da bo to spodbuda za nadaljni razvoj. Da ne bo ostalo le pri vprašanjih:"To se pa pri nas ne da, ker ni takih gostov.".
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Na travnik po zdravje: Škrlatnordeča kopriva v kuhinji
pet, 19.4.2024
DL: Primorec navdušil Dolenjki, dvojčici Yebuah
pet, 19.4.2024
DL: Pohvala osebju SB Novo mesto
sob, 20.4.2024
DL: Kevin Tudija, Rom iz Križevske vasi - Njegov cilj: študij in služba
pon, 22.4.2024
DL: Grad Mirna v angleških rokah - Speča lepotica se prebuja
ned, 21.4.2024