Sevnica v znamenju modre frankinje

14.9.2012 | 13:35

Utrinek s trgatve modre frankinje v grajskem vinogradu. (Foto: P. P., arhiv DL)

Utrinek s trgatve modre frankinje v grajskem vinogradu. (Foto: P. P., arhiv DL)

Na sevniškem gradu in v starem mestnem jedru danes poteka 2. Festival modre frankinje. Festival so dopoldne odprli z degustacijami in predstavitvami modrih frankinj in kulinaričnih dobrot, sledil je voden ogled gradu Sevnica.

Festival ponuja tudi kulinarično delavnico oz. avanturo, ki so jo poimenovali "Tudi ribica, kozliček in prašiček se lahko družijo z modro frankinjo", ob 15. uri pa vabijo na strokovno predavanje prof. dr. Tatjana Košmerl z naslovom "Vpliv fenolov na pridelavo vina modra frankinja".

Uro in pol kasneje bodo predstavili knjigo Prehranska kulturna dediščina Posavja avtorice Ide Intihar, nakar bodo v okviru kulturnega programa do 19. ure nastopili Folklorna skupina Društva upokojencev Razbor in Vokalna skupina Coronke. Vmes, ob 17.30 bo še kulinarična delavnica Jožeta Rozmana o značilnih posavskih jedeh z modro frankinjo.

Zvečer ob 19. uri bodo razglasili rezultate ocenjevanja modrih frankinj in podelili nagrade najboljšim, po podelitvi pa bo nastopila še Alenka Godec ob spremljavi kitarista Zorana Koširja. Od 21. ure naprej bo zaključna zabava potekala v starem mestnem jedru Sevnice v baru Nula : Nula z DJ-em Magicom.

M. M.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

14.9.2012Oceni svobodni 

v sevnici je bla pjanšna zmeraj na prvem mestu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava