Obujamo spomine: Rum ploščice

23.8.2012 | 13:00

Obujamo spomine: Rum ploščice
Obujamo spomine: Rum ploščice

Prav razdražili ste me s prispevkom o čigumijih mojega otroštva ... moj bog, koliko enih spominov privre na dan ... na jeziku dobesedno ZAČUTIM OKUS najboljših stvari iz mladosti. Spomnim se Gorenjkine čokolade v modrem zavitku, pa pijače deit, ... pa enega sladoleda, ki je bil v okrogli plastični posodici v obliki jagode in ki je ZARES IMEL OKUS JAGODE! Smo zadnjič cel večer v pogovoru obujali to temo in se razšli ko ene cmere :)

Sem se pa spomnil, da sem nedavno pri svojih nečakih opazil embalažo rum ploščic, prav takšno, iz kakršne sem jih vlekel pri svojih osmih letih ... Saj so bile vmes še druge rum ploščice, ampak v povsem drugi embalaži, rumeni, če se ne motim. Skratka, vprašal sem jih, kje so jih kupili, se odpravil tja (naj povem, pa naredim reklamo? Okej, v Tušu sem bil), in si naredil zalogo.

Zdaj pa tako: embalaža je seveda posodobljena, znotraj je denimo folija, ki je pred 30-timi in več leti ni bilo ... Glede okusa pa ... kaj pa vem, na prvo žogo so bile ploščice, ki so mi uničevale zobe pred desetletji, mnogo boljše. Danes se mi vse skupaj v ustih spremeni v eno lepljivo gmoto ... Ampak ne dam roke v ogenj. Mogoče je le tako: vse, kar smo imeli radi kot otroci, je bilo najboljše, tako se tega spominjamo in pika! Pa če je res ali pa ne ...

(pripis uredništva: ste na kaj podobnega naleteli tudi vi? Pošljite nam svoja opažanja na naslov novice@lokalno.si)

Brane
(star 45 let, z rum ploščicami pa vsaj za nekaj minut mnogo, mnogo mlajši:)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

25.8.2012Oceni neva 

Pa še res je :)))))Brane.....imam iste spomine na rum ploščice.Meni in mojom vrstnikom so bile ploščice prava poslastica, še posebej, če smo ploščico dali v žemljo:) njam ....rum sendvič:)smo temu rekli sedaj je pa Nutela zakon.Skratka, ko bom šla v nabavo si kupim rum ploščico za obujanje spominov na mladost, oziroma otroštva....mladi smo še vedno :)))

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava